Sākums Receptes Recepte, kas uzspridzināja sociālo tīklu “TikTok” : siļķe kažokā pilnīgi jaunā versijā!

Recepte, kas uzspridzināja sociālo tīklu “TikTok” : siļķe kažokā pilnīgi jaunā versijā!

- freetime.lv
317 Skatījumi

Šodien tev pastāstīšu, kā jaunā versijā pagatavot siļķi kažokā – salātus, kas nekad neiziet no modes.

Siļķe kažokā ir ārkārtīgi populāri salāti. Tik ļoti, ka daudziem nav apnikuši gadu desmitiem – ļaudis šo gardumu turpina gatavot gadu no gada, it īpaši svētkos.

Taču tu vari uztaisīt šos salātus pavisam jaunā veidā, izmantojot līdz šim neredzētu recepti.

Siļķe kažokā – jauna recepte no “TikTok”

Sastāvdaļas:

4 kartupeļi;
2 burkāni;
4 bietes;
2 sīpoli;
1 siļķe;
25 grami želatīna;
250 mililitri ūdens;
Majonēze;
Sāls pēc garšas.

Svarīgi: šai receptei tev būs nepieciešami kulinārijas gredzeni ar diametru 18 un 20 centimetru.

Novārām kartupeļus un burkānus, nomizojam un sarīvējam uz rupjās rīves. Želatīnu saskaņā ar instrukciju pārlejam ar ūdeni un ļaujam uzbriest. Siļķes fileju sagriežam mazos gabaliņos, sasmalcinām sīpolus.

Uz plakana šķīvja uzliekam kulinārijas gredzenu 18 centimetru diametrā. Lai iegūtu siļķi kažokā atbilstoši receptei, pareizi jāsaliek salātu kārtas: kartupeļi – sāls – majonēze – siļķe – sīpoli – majonēze – burkāni – majonēze – kartupeļi – majonēze. Pēc salātu pagatavošanas tie jāievieto ledusskapī.

Vārītas bietes sablenderējam, pievienojam sāli un majonēzi, samaisām.

Želatīnu izkausējam ūdens peldē un pievienojam šo maisījumu bietēm. Vēlreiz sakuļam blenderi.

Kulinārijas gredzena iekšpusi iesmērējam ar eļļu, paņemam asu nazi un “izstaigājam” pa veidni starp sāniem un salātiem tā, lai tie atdalītos no gredzena. No salātiem noņemam formu, uzmanīgi uzliekam otru gredzenu 20 centimetru diametrā.

Aplejam salātus ar biešu masu, liekam ledusskapī līdz pilnīgai atdzišanai.

Pirms pasniegšanas siļķi kažokā var dekorēt ar dzērvenēm, jāņogu lapām vai kā citādi, atbilstoši tavai fantāzijai.

Ja tev noderēja šī recepte, dalies ar to sociālajos tīklos. Lai labi garšo!

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm