Ja virtuves izlietnē ielej augu eļļu, kas palikusi pannā pēc cepšanas, tas ātri noved pie kanalizācijas aizdambējuma, ar kuru neviens līdzeklis nevar tikt galā. Tāpēc to var rīkoties nedaudz savādāk.
Lai nebojātu pannu ar mazgāšanas līdzekļiem, kurus grūti nomazgāt no trauku virsmas, vienkārši noslaukām eļļu ar papīra dvieļiem.
Cepampannas vispār nav ieteicams mazgāt: šādiem traukiem, īpaši, ja tev ir augstas kvalitātes čuguna panna, vienmēr ir jābūt pārklātiem ar eļļas kārtiņu. Tas aizsargā virsmas no plaisāšanas, rūsas un metāla deformācijas.
Ja traukus pastāvīgi mazgā ar mazgāšanas līdzekļiem, tas izraisa bojājumus, un ātri vien nākas izmest savu iecienīto pannu miskastē.
Pēc cepšanas noslaukot pannu ar papīra dvieli, tu vienkārši noņem lieko eļļu, lai tā neizdalītu nepatīkamas smakas un atstāj uz virsmas aizsardzību – eļļas plēvīti.
Pirmo reizi lietojot tikko iegādātu pannu, ieber tajā sāli un uzkarsē, bet pēc tam iezied ar augu eļļu.
Centies pannā vienmēr atstāt eļļas kārtiņu – tad šis virtuves piederums kalpos ilgi, nepiedegs un nerūsēs.
Vai tev noderēja šī vērtīgā informācija? Būsim pateicīgi, ja dalīsies ar to sociālajos tīklos!