Mīkstas un aromātiskas kabaču smalkmaizītes ir ļoti vienkārša, garšīgas un veselīgas.
Pagatavošanai būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
Kabacis – 1
Tomāti – 2
Olas – 3
Siers – 300 g
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Milti – 100 g
Pipari un sāls, garšaugi
Gatavošanas process:
Kabaci sarīvē uz rupjas rīves.
Olām pievieno garšas sāli, piparus un saputojiet, pievienojiet rīvētus kabačus un samaisiet.
Smalki sagriež tomātus un pievieno maisījumam.
Miltus izsijā, samaisa ar cepamo pulveri un ieber maisījumā, samīca.
Izsmērē ar eļļu kēksu veidnes un katrā ieliek pusi mīklas.
Sieru sagriež kubiņos un ieliek mīklā.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cep smalkmaizītes apmēram 20 minūtes.
BONUSS! Vēl viena vienkārša recepte no 2 kabačiem.
Sarīvējam tos uz rupjas rīves, pievienojam sāli un pēc 15 minūtēm izspiežam no tiem lieko mitrumu.
Sajauc 2 olu dzeltenumus ar šķipsniņu sāls, 1 tējkaroti cepamā pulvera un 200 g miltu.
Pievienojam kabačus un samaisām. 2 olu baltumus saputo līdz gaisīgai masai.
Sajauc sakultos olu baltumus ar maisījumu.
Izklājiet cepšanas paplāti ar cepamo papīru un vienmērīgi izklājiet maisījumu pa visu formu.
Cep apmēram 30 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Tikmēr apcep 1 sīpolu ar 400 g sēnēm, līdz iztvaiko šķidrums, pievieno sāli un piparus pēc garšas, pievieno garšaugus un garšvielas.
Pievieno 200 g skāba krējuma, samaisa.
Pildījumu liek uz izceptā kabaču biskvīta, pārkaisa ar dillēm un rīvētu sieru, satin rullīti.