Viegla un ērti pagatavojama kūka no krekeriem un banāniem ar skābo krējumu. Kūku var izrotāt pēc savas gaumes.
Pagatavošanai vajadzīgas šādas sastāvdaļas:
Krekeri – 500 g
Banāni – 1 kg
Trekns skābais krējums – 450 g
Ūdens – 400 ml
Želatīns – 20 g
Cukurs – 2 glāzes
Pagatavošanas process
Želatīnu labi samaisa aukstā ūdenī, uz ūdens vannas uzvāra nemitīgi maisot. Atdzesē.
Krēma pagatavošanai sajauc skābo krējumu ar cukuru un labi saputo ar mikseri līdz sulīgam krēmam, pievieno atdzesēto želatīnu, kārtīgi samaisa, pārklāj trauku ar plēvi vai vāku un nosūta uz ledusskapi.
Banānus sagriež aplīšos.
Ar pārtikas plēvi pārklāj formu, kurā gatavosiet kūku.
Cieši izklāj krekeru kārtu.
Nākamais slānis – banānu aplīši.
Virsū uzlej krējumu.
Uzklājiet krekerus, banānus un pārlejiet ar krējumu.
Šādi pārmaiņus sakārtojot, izveido visu kūku un pārlej atlikušo krēmu. Pārklājiet ar plēvi un nosūtiet uz dažām stundām vai labāk – uz nakti uz ledusskapi.
Padoms: krēmam ir jābūt šķidram, pēc tortes ievietošanas ledusskapī tas pārvērtīsies par suflē. Dekorējiet ar rīvētu šokolādi pēc savas gaumes.