Sākums Ģimene 45 gadu vecumā ukrainiete jau dzemdējusi 19 bērnus. Lūko, kā dzīvo kuplā ģimene!

45 gadu vecumā ukrainiete jau dzemdējusi 19 bērnus. Lūko, kā dzīvo kuplā ģimene!

- freetime.lv
2872 Skatījumi

Ukrainas Rovenskas apgabalā dzīvo sieviete vārdā Svetlana Kovaļeviča. Grūti noticēt, bet šī dāma 45 gadu vecumā ir kļuvusi par māti jau veseliem 19 bērniem un ilgojas pēc 20.-tā!

Pašlaik ukrainietes vecākajam dēlam ir 27 gadi, bet mazākajam – tikai astoņi mēneši. Viņš nāca pasaulē tēta dzimšanas dienā, kurš bija klāt dzemdībās. Visas Svetlanas dzemdības, ieskaitot pēdējās, notika bez mediķu iejaukšanās.

“Mēs viņu nosaucām par Nazaru. Vārdu viņam izdomājām jau pēc otrās ultrasonogrāfijas, kad uzzinājām, ka būs puika. Tātad kopā mūsu ģimenē ir astoņi zēni un 11 meitenes. Grūtniecības laikā komplikāciju nebija.

Es ļoti labi pazīstu savu ķermeni, jo man ir pietiekami daudz pieredzes. Grūtniecība man jau sen ir bijis normāls stāvoklis (sieviete smejas). Protams, ir liela atšķirība starp bērna piedzimšanu 18 gadu vecumā un 44 gadu vecumā.

Nazars piedzima dažas dienas pirms man palika 45 gadi. Tagad ir daudz grūtāk, ātrāk nogursti,” atmiņās dalās māmiņa.

 

Interesanti, ka laulātie jau apspriež vēl viena bērna piedzimšanu, lai apstātos pēc divdesmitā bērniņa, bet tomēr ir piesardzīgi šajā jautājumā.

“Es nevaru teikt, ka ļoti vēlos dzemdēt vēl vienu bērniņu, tomēr man ir veselības problēmas, man ir grūti. Bet daudzi saka, kur 19, tur ir 20. Kā Dievs būs vēlējis,” norāda Svetlana.

Gandrīz katru mēnesi kāds Kovaļeviču ģimenē svin savu dzimšanas dienu. Pārtraukums ir tikai septembrī un oktobrī.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm