Pīrāgus mūsdienās var iegādāties jebkurā produklu lielveikalā. Pīragu popularitāti uzceļ ar daudzveidīgajiem pildījumiem.
Lai gan pīragiem ir daudz konkurentu, piemēram, kā picas un hačapurī.
Pīrāgi ir aktuāli ar to, ka to pagatavošana ir salīdzinoši diezgan viegla un ātra. Tai pagatavošanai nav nepieciešami daudz produktu.
Un to pagatavošānai nav vajadzīgas salīdzinoši lielas pavāra iemaņas.
Lai gan pīragus nav tik grūti pagatvot, tie nav tie ēdieni, kurus gatavo ikdienā patstāvīgi. Tāpēc der iegaumēt šī pīrāga recepti.
Biezpiena pīraga sastavdaļas:
• Olas – 2gb
• Cukurs – 180g
• Skabais krējums – 3 ēd.k.
• Milti – 600g
• Cepamais pūlveris 1,5 tējk.
• Kausēts sviests – 180g
Pildījuma sastāvdaļas:
• Biezpiens – 700g
• Olas – 3gb
• Skābais krējums – 150g
• Cukurs – 300 g
• Sķipsna sāls
Biezpiena pīraga pagatavošana:
Traukā tiek sakultas pāris olas kopa ar cukuru un sāli, līdz visas sastavdaļas ieguvušas gaisīgu masu. Pēc ta tiek pievienots krējums un sajaukts.
Atsevišķi tiek izsijāti milti kopā ae cepamo pūlveri, un tad pievienot olu masai. Pievienot izkausēto sviestu. Viss tiek sajaukts līdz viendabīgai masai, ta lai nelīp klāt pie rokām.
Lai iegūtu pīraga pildījumu, vajag sajaukt biezpienu ar olām, krējumu, sāli un cukuru. Lai iegūtu viendabīgu masu, vēlams izmantot rokas blenderi.
Cepšanas formu iesmēret ar sviestu un pīrāga mīklu ar rokām izlīdzinat pa visu cepamo formu, veidojot maliņas. Iekšā lejot pagatavoto pildījumu.
Pīrāgu cepj cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 35 minūtes.
Iznākumā tiek iegūts kraušķīgs pīrags ar sulīgu un bagātīgu biezpiena pildījumu.