Vistas sirsniņas ir garšīgs subprodukts, kas pareizi pagatavots, kļūs par brīnišķīgu maltīti, kas garšos visai ģimenei. Vistas sirdis ir burvīgas ar to, ka tās var pagatavot visai ātri.
Nav vajadzīgas īpašas kulinārijas zināšanas un prasmes, un pats galvenais, tās ir diezgan lēts produkts.
Pirms sākat gatavot, ir svarīgi noskaidrot, cik ilgi vārīt vistas sirdis. Pavāri iesaka gatavot sirdis vismaz 30 minūtes.
Neatkarīgi no tā, vai tās vāra, cep vai sautē, vidējais gatavošanas laiks ir 35-40 minūtes atkarībā no subprodukta daudzuma.
Taču nepietiek ar to, ka zini gatavošanas ilgumu. Mēs tev pastāstīsim, kā no parastām vistas sirdīm pagatavot pārsteidzošu delikatesi un pārsteigt savus viesus.
Vistas sirdis maigā skābā krējuma mērcē ar noslēpumu
Vistas sirdis skābā krējumā ir gadu gaitā pierādīta klasika. Šā ēdiena pagatavošanai tev būs nepieciešams:
vistas sirdis – 1 kg;
skābs krējums – 500 ml;
sīpoli – 300 gr;
burkāni – 300 gr;
augu eļļa – 100 ml;
sāls – pēc garšas;
lauru lapas – 2 gab;
malti pipari – pēc garšas;
piparu graudi – 5-6 gab;
svaigi garšaugi – 50 gr;
cietais siers – 200 gr;
ķiploki – 3-4 daiviņas.
Sirsniņas nomazgājam. Ja tās ir lielas, pārgriežam uz pusēm, ja mazas, atstājam tādas, kā ir. Cepam sirsniņas augu eļļā līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Tiklīdz produkts ir apcepies, pannā pievienojam smalki sagrieztus sīpolus, sarīvētus burkānus, sāli, piparus un lauru lapas.
Cepam sirsniņas uz vidējas uguns 7-10 minūtes zem slēgta vāka. Pēc 10 minūtēm, kad sīpoli un burkāni kļūst mīksti, pievienojam skābo krējumu un ūdeni proporcijā 1:1, t.i. uz 500 ml skābā krējuma jāņem 500 ml ūdens.
Samazinām uguni līdz minimumam, uzliekam pannai vāku un cepam 20-25 minūtes. Ja nepieciešams, pievienojam sāli.
Bet tagad ir pienācis laiks slepenajai sastāvdaļai! Dažas minūtes pirms gatavības pannā ieberam rīvētu cieto sieru un caur presi izlaistu ķiploku.
Nosedzam pannu ar vāku, izslēdzam plīti un ļaujam ēdienam nostāvēties 10-15 minūtes. Pirms pasniegšanas galdā pievienojiam svaigus garšaugus.