Sākums Receptes Es pagatavoju garšīgu mājās gatavotu tomātu sulu bez sulu spiedes, izmantojot vienkāršu metodi. Visiem garšo

Es pagatavoju garšīgu mājās gatavotu tomātu sulu bez sulu spiedes, izmantojot vienkāršu metodi. Visiem garšo

- freetime.lv
443 Skatījumi

Tomātu sula, manuprāt, ir viens no gardākajiem dzērieniem. Saka, ka veselīgāk ir nelietot sāli. Es tā daru, bet pievienoju arī melnos piparus un šķipsniņu koriandra pēc savas gaumes.

 

Mājās gatavota tomātu sula ar sāli vai bez tās ir veselīgāka nekā veikalā nopērkamā. To var ne tikai dzert un uzņemt vitamīnus jebkurā gadalaikā, bet arī izmantot dažādu zupu un piedevu pagatavošanai.

Sulas pagatavošanas recepte ir ļoti vienkārša, taču jums būs jāpieliek pūles. Sula ir blīva un parasti tajā nav atlikumu, jo tomāti ir ideāli samalti ar visu mizu.

 

Sastāvdaļas:

3 kg tomātu
1 ēdamkarote sāls (pēc izvēles)
5 krustnagliņas
elektriskā gaļas mašīnā

Pagatavošana:

1.Izvēlieties veselus, labas kvalitātes tomātus. No 3 kilogramiem tomātu sanāk 5 puslitra burkas.

2. Tomātus sagriež četrās daļās, izņem serdi un samaļ.

3.Sanāk tomātu masa, bet vēl ne sula.

4.Masu lej katlā un liec uz uguns.

5.Uzvāri masu un turpini vārīt uz lēnas uguns 10 minūtes.

6.Lai sulā nebūtu nesasmalcinātu tomātu gabaliņu, izkāš to caur sietu.

 

7.Pēc tam katliņu ar tomātu masu atkal liek uz uguns, pievieno sāli, krustnagliņas un vāra, nepārtraukti maisot, līdz putas pazūd. Noņemiet liekās putas ar putu karoti. Sulas vārīšana prasīs 15-20 minūtes.

8.Kad putas būs pazudušas, sula būs gatava. Ielejiet to sterilizētās burkās.

9.Aizveriet burkas un pārbaudiet, vai tās ir cieši noslēgtas. Apgrieziet tos ar vākiem uz leju un ļaujiet nostāvēties, līdz tie pilnībā atdziest.

 

10.Sula ir gatava dzeršanai!

 

Šis vienkāršais tomātu sulas pagatavošanas veids noteikti iepriecinās jūsu mīļos. Tomātu sulas dzeršana ir lielisks veids, kā saglabāt veselību!

 

Foto avots: https://blognews.am

 

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm