Sākums Receptes 3 spicākās sviestmaizes Ziemassvētku galdā: receptes “uz ātru roku”, ks liks tavām garšas kārpiņām gavilēt!

3 spicākās sviestmaizes Ziemassvētku galdā: receptes “uz ātru roku”, ks liks tavām garšas kārpiņām gavilēt!

- freetime.lv
352 Skatījumi

Jaunais gads un Ziemassvētki ir labs iemesls pulcēt visu ģimeni pie vakariņu galda un baudīt gardus ēdienus.

Cilvēki, kuri svētkus svin mājās, parasti Ziemassvētku un Vecgada vakaram gatavo sviestmaizes – ātri un vienkārši apetītes raisīšanai. Atklāsis trīs gardākās sviestmaižu receptes ar ikriem, zivīm un gaļu.

Sviestmaizes ar šprotēm, olām un svaigu gurķi

Sastāvdaļas:

Pāris šķēles baltmaizes;
1 ēdamkarote augu eļļas;
1-2 olas;
2-3 ēdamkarotes majonēzes;
sāls, pipari – pēc garšas;
2 kārbas šprotu;
1 svaigs gurķis.

Pannā sakarsējam eļļu, apcepam maizes gabaliņus no abām pusēm līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Olas cieti novārām, atdzesējam, nomizojam un sarīvējam.

Katru maizes šķēli ieziežam ar majonēzi, pārkaisām ar rīvētu olu, virsū liekam šprotes. Gurķi sagriež ļoti plānās strēmelītēs, uzliekam uz iesmiņiem tā, lai sanāktu “eglīte”, un ieduram maizē.

Sviestmaizes ar sarkanajiem ikriem un fetas sieru

Sastāvdaļas:

130 grami fetas siera;
100 grami sarkano ikru;
Malti melnie pipari pēc garšas;
Dažas šķēles baltmaizes;
Pušķītis diļļu.

Fetas sieru samīcām ar dakšiņu, pievienojam melnos piparus un sasmalcinātas dilles. Uzsmērējam uz maizes fetas sieru, virsū liekam sarkano kaviāru.

Sviestmaizes ar šķiņķi, sieru un olīvām

Sastāvdaļas:

8 šķēles bagetes;
80 grami šķiņķa;
50 grami mīkstā biezpiena siera;
1 marinēts gurķis;
8 olīvas bez kauliņiem.

Bageti sagriežam plānās šķēlītēs un apcepam uz sausas pannas no abām pusēm. Atdzisušos grauzdiņus pārziežam ar mīkstu krēmsieru.

Marinētu gurķi sagriežam plānās strēmelītēs un liekam uz maizes, kas ietaukota ar sieru.

Pēc tam uz katras sviestmaizes liekam plānās šķēlītēs sagrieztu šķiņķi un vienu olīvu.


Priecāsimies, ja tev noderēja šīs receptes! Labu apetīti, priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm