Tuvojas Jaunais gads – svētki, kas parasti tiek svinēti ģimenes lokā pie galda ar dažādiem gardumiem. Ja tev apnikuši banālie Olivjē salāti vai siļķe kažokā, iesakām pagatavot kaut ko oriģinālu un skaistu svētku galdam.
Mūsu piedāvātie salāti, sagaidot 2024. gadu, noteikti iepriecinās tavus viesus un ģimeni.
Salāti ar sarkano zivi
Šie ir labākie Jaungada salāti zivju mīļotājiem. Tie izceļas ar vieglu pagatavošanu un harmonisku produktu kombināciju.
Sastāvdaļas:
200 grami mazsālītas sarkanās zivs;
50 grami cietā siera;
3 olas;
2 tomāti;
3 ēdamkarotes majonēzes;
Zaļumi dekorēšanai.
Pagatavošana:
Olas cieti novārām un atdzesējam. Sieru un olas sarīvējam uz rupjās rīves. Tomātus un sarkano zivi sagriežam kubiņos.
Salātu bļodā kārtojam sarkano zivi, nedaudz majonēzes, rīvētas olas, majonēzi, sieru, majonēzi un tomātus.
Dekorējam salātus ar zaļumiem, liekam ledusskapī uz 2-3 stundām ievilkties un pasniedzam galdā.
Salāti “Eglīte” ar kivi
Ļoti skaisti un eleganti salāti, kas veidoti kā svētku eglīte
Sastāvdaļas:
200 grami vistas filejas;
4 olas;
1 liels vai 2 mazi saldskābie āboli;
3 kivi;
100 grami cietā siera;
2-3 burkāni korejiešu gaumē;
Majonēze pēc garšas;
Svaigas ogas vai granātābols dekorēšanai.
Vistas fileju vārām sālsūdenī līdz tā kļūst mīksta (20 minūtes). Olas cieti novārām. Gaļu atdzesējam un smalki sagriežam.
Uz ovāla šķīvja liekam vistas kārtu trīsstūra formā.
Korejiešu burkāniem nospiežam šķidrumu un liekam uz vistas, apziežam ar majonēzi. Tad uz burkāniem uzberam olas un atkal iesmērējam ar majonēzi.
Ābolus nomizojam un sarīvējam uz rupjās rīves. Liekam virsū olu kārtai un vēlreiz apsmērējam ar majonēzi.
Pēc tam salātus pārkaisām ar rīvētu sieru.
Pēdējais slānis ir plānās šķēlītēs puslokos sagriezts kivi. Salātu malās arī liekam kivi. Ar rokām izveidojam eglītes formu.
Lai kivi nepaliktu sauss, salātus pārklājam ar pārtikas plēvi. Liekam ledusskapī uz 1 stundu ievilkties. Pirms pasniegšanas salātus dekorējam ar ogām vai granātābolu sēklām, it kā tie būtu eglītes rotājumi.
Salāti ar kūpinātu vistu, ananāsiem un žāvētām plūmēm
Garšīgi salāti Jaunajam gadam tiem, kam patīk gaļas un augļu kombinācija.
Sastāvdaļas:
400 grami kūpinātas vistas;
100 grami žāvētu plūmju;
200 grami konservēta ananāsa;
200 grami cietā siera;
80 grami grieķu riekstu;
2 olas;
300 grami šampinjonu;
1 ēdamkarote augu eļļas;
100 grami majonēzes.
Iemērcam žāvētas plūmes karstā ūdenī uz 20 minūtēm un sasmalcinām. Olas cieti novāram un atdzesējam, tad sagriežam kubiņos.
Šampinjonus sagriežam mazās šķēlītēs un apcepam 7-8 minūtes saulespuķu eļļā.
Kūpinātu vistu un ananāsus sagriežam kubiņos. Sieru sarīvējam uz vidējas rīves un smalki sakapājam riekstus.
Salātu bļodā kārtām liekam vistu, ananāsus, olas, ceptas sēnes un žāvētas plūmes, katru kārtu pārziežot ar majonēzi. Salātu virsu pārkaisām ar rīvētu sieru un riekstiem.
Dārgo lasītāj, vai tev noderēja šīs lieliskās salātu receptes? Ja tā, dalies ar tām sociālajos tīklos!