Noderīgi padomi saimniecēm ir īsts dārgums, kas palīdz ietaupīt laiku, pūles un naudu. Zinot nelielus virtuves trikus, tu vari pagatavot garšīgus un veselīgus ēdienus, vienlaikus saglabājot visas produktu derīgās īpašības.
Turklāt šādi padomi palīdz izvairīties no bieži pieļautām kļūdām, atvieglojot ikdienas darbus, un kopumā zināšanas par noderīgiem padomiem padara saimnieces dzīvi daudz vieglāku un patīkamāku.
Lūk, vairāki noderīgi padomi, par kuriem diemžēl ne visi zina:
Sāli pieber nevis olu kultenim, bet eļļu, kurā to cep!
Pirms pievienošanas salātiem sīpolus uz 15 minūtēm iemērc aukstā ūdenī. Tas samazinās to asumu.
Kafijas vārīšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls un kanēļa. Kafija kļūs aromātiskāka, kā arī ieteicams pievienot nedaudz žāvētu citrona vai apelsīna miziņu.
Salātiem izmanto rupjo sāli. Tas ievērojami uzlabos ēdiena garšu un būs arī veselīgāks risinājums.
Sāli salātiem pievieno pēdējā brīdī, tieši pirms pasniegšanas galdā. Lai uzlabotu svaigu dārzeņu garšu, kopā ar sāli pievieno nedaudz cukura.
Lai pagatavotu perfektu torti, izmanto vienādos daudzumos miltus, olas, sviestu un cukuru.
Pievieno mīklai sāli pat, ja gatavo saldos pīrāgus, lai uzlabotu garšu un padarītu konditorejas izstrādājumu elastīgāku.
Lai pagatavotu perfektu omleti, izmanto ne tikai sviestu, bet arī nedaudz ūdens. Pievieno ūdeni, kad olu baltums sāk sastingt, lai izvairītos no piedegšanas.
Balzamiko etiķis ir piemērots ne tikai salātiem un makaroniem, bet arī kā marināde gaļai. Pamēģini arī uzpilināt pāris pilienu etiķa ar pūdercukuru apkaisītām zemenēm – tas piešķirs neatkārtojamu garšu.
Pirms gaļas cepšanas noslauki to sausu, lai iegūtu kraukšķīgu garoziņu.
Pirms plātsmaizes cepšanas pievieno nedaudz alkohola – tas padarīs mīklu kraukšķīgu un smaržīgu.
Ja tev negaršo pupiņas, pamēģini tās sautēt alū ar gaļu un dārzeņiem – tas padarīs ēdienu aromātisku un gardu.
Gaļa kļūs sulīgāka, ja 2-3 stundas pirms gatavošanas to apsmērēsi ar sinepēm vai stundu pirms cepšanas pievienosi sāli, ļausi nostāvēties un pēc tam noskalosi.
Pēc lietošanas vienmēr nomazgā un nosusini nažus – tas pasargās to no ātras notrulināšanās.
Soda mīkstinās pat ļoti cietu gaļu, ja atstāsi gaļu ar sodu 15 minūtes un pēc tam noskalosi ar aukstu ūdeni.
Un kādus noderīgas virtuves viltībiņas zini tu? Laipni lūgts pastāstīt komentāros! Ja tev noderēja šis raksts, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos!