Sākums Receptes Pica 10 minūtēs bez mīklas mīcīšanas: draugi netic, kamēr nav izmēģinājuši

Pica 10 minūtēs bez mīklas mīcīšanas: draugi netic, kamēr nav izmēģinājuši

- freetime.lv
178 Skatījumi

Kad laika ir pavisam maz, bet gribas ko garšīgu un neparastu, talkā nāk lavaša picas ekspresrecepte. Šis ir ideāls variants tiem, kas nevēlas nodarboties ar mīklas mīcīšanu, bet sapņo par sulīgu un kraukšķīgu picu.

Ēdiens tiek pagatavots 10 minūtēs, un rezultāts ir tik gards, ka picai nav laika atdzist – tā tiek uzreiz apēsta!

Sastāvdaļas:

2 loksnes plāna lavaša;

2-3 ēdamkarotes skābā krējuma;

2-3 ēdamkarotes kečupa vai tomātu mērces;

150 grami cietā siera;

100 grami sagrieztas auksti kūpinātas desas;

1 tomāts;

1 mazs sīpols.

Kā pagatavot lavaša picu:

Lavašu pārgriežam uz pusēm.

Izklājam pamatni. Cepešpannu izklājam ar cepamo papīru un uzliekam pirmo lavaša loksni. Apsmērējam to ar skābā krējuma kārtu.

Pievienojam sieru. Sarīvējam pusi siera un uzkaisām to uz apsmērētā lavaša.

Pārklājam visu ar otru lavaša loksni un apsmērējam to ar kečupu vai savu iecienītāko mērci.

Uzklājam pildījumu. Virsū liekam sagrieztu desu, pievienojam plānus tomātu un sīpolu pusgredzenus.

Pārkaisām ar sieru. Atlikušo sieru sarīvējam un vienmērīgi sadalām pa visu picu.

Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 200 grādiem un cepam picu 10-15 minūtes, līdz tā iegūst zeltaini brūnu garoziņu.

Padomi:

Izmantojam dažādas mērces garšas dažādošanai: kečupa vietā varam izmantot tomātu mērci vai pesto.

Lai iegūtu sulīgāku picu, pievienojam sēnes, papriku vai olīvas.

Garda un ātra alternatīva klasiskajai picai!

Lavaša picai ir kraukšķīga pamatne un sulīgs pildījums. Tas ir ideāls variants, kad viesi jau ir uz sliekšņa vai vienkārši vēlies baudīt kaut ko garšīgu bez papildu klapatām. Izmēģini to pagatavot, un tavi draugi noteikti prasīs recepti!

Ja tev garšoja šis vienkārši pagatavojamais kulinārijas šedevrs, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Gaidīsim arī tavus komentārus!

 

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm