Sākums Veselība Olbaltumvielas aktivizē vēža šūnas un provocē vecumu! Lūk, kas jāizdara vēl šodien…

Olbaltumvielas aktivizē vēža šūnas un provocē vecumu! Lūk, kas jāizdara vēl šodien…

- freetime.lv
892 Skatījumi

Veselīgs uzturs svarīgs jebkurā vecumā, bet īpaši rūpīgi pie uztura jāpiestrādā pēc 40 gadu vecuma. Kāpēc? Zinātnieki pierādījuši, ka pareizs uzturs palīdz aizkavēt novecošanās procesus un samazina dažādu saslimšanu risku.

Pastāstīsim jums, kādi produkti jāiekļauj savā ēdienkartē, bet no kādiem vajadzētu atteikties, lai uzturētu organisma jaunību un fizisko aktivitāti.


Uzturs pēc 50 gadu vecuma Jautājums par pareizu uzturu, kad jau ir 40, interesē daudzus vīriešus un sievietes. Tieši šajā vecumā īstais laiks mainīt ēdienkarti, izslēgt kaitīgos produktus un pievienot tos produktus, kas pagarina jaunību un ziedošu izskatu.

Dietologi apgalvo, ka novecošanas procesu bremzēšanai un slimību profilaksei, pēc 40 g vecuma uzturā jāsamazina olbaltumvielas. Un, lai cik dīvaini neliktos – bet tieši uz gaļas rēķina!

Gaļa, kas bagāta ar aminoskābēm stimulē olbaltuma sintēzi un šūnu augšanu, tajā pašā laikā aizkavējot veco un slimo šūnu izvākšanu. Pastāvīga šādu procesu aktivizēšana organismā provocē onkoloģisko un sirds un asinsvadu slimību attīstību, iekaisuma procesu, diabēta, aterosklerozes attīstību un saīsina dzīves ilgumu.

Kaut arī šie procesi ir svarīgi, tomēr visam jābūt līdzsvarā. Labākā izeja – lietot augu izcelsmes olbaltumvielas, tieši pākšaugus. Pākšaugi ir veselības un skaistuma noliktava sievietēm. Tie ir bagāti ar B un A grupas vitamīniem, satur folijskābi, kalciju un dzelzi.

Pupas satur lielu daudzumu fitoestrogēnus, kas aizpilda sieviešu organismā trūkstošo estrogēnu. Bet estrogēna pārziņā ir sievišķība, reproduktīvā funkcija un labs garastāvoklis!

Pākšaugos ir nepieciešamās šķiedrvielas: šķīstošās, kas aprij kancerogēnus un toksiskās vielas, un nešķīstošās, kas palīdz vielmaiņas procesos un uztur sāta sajūtu. Pākšaugi kalpo par labvēlīgu augsni labajiem mikroorganismiem tavā ķermenī. Paēdusi labā mikroflora – tava ķermeņa veselība!

Ilgmūžības noslēpums ir vienkāršs: gribi dzīvot ilgi un laimīgi, iemīli pākšaugus!

Redakcijas padoms

Pirms gatavošanas pākšaugus nepieciešams labi nomazgāt un pārlasīt. Vārot jāievēro 2 obligātie noteikumi! Pirmkārt, lai pākšaugi ātri un vienmērīgi izvārītos, nepieciešams tos pirms vārīšanas mērcēt aukstā ūdenī. Otrkārt, ēdienam no pākšaugiem gatavošanas laikā nedrīkst pievienot garšvielas ar skābu garšu. Tā var sabojāt ēdienu – tev sanāks nevis gardums, bet pārvārīta putra.

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm