Sākums Attiecības Kāpēc sievietes dzemdē pēc 40 gadiem. Tā ir vieglprātība vai pārdomāts lēmums?

Kāpēc sievietes dzemdē pēc 40 gadiem. Tā ir vieglprātība vai pārdomāts lēmums?

- freetime.lv
1810 Skatījumi

Es arī vēlos padalīties ar savu stāstu.

Kad mācījos vidusskolā, sadraudzējos ar klasesbiedreni, kura ieradās pie mums mācīties pēdējā klasē. Šī meitene un es kļuvām par tuvām draudzenēm. Klasesbiedrenes mātei bija 38 gadi, kad viņa laida meitu pasaulē, bet otro bērnu viņa dzemdēja jau 41 gada vecumā. Viņa kļuva par māti salīdzinoši vēlu – tolaik daudzas sievietes dzemdēja jau 20 gadu vecumā.

Man ļoti patika manas draudzenes mamma. Viņa bija gaiša, draudzīga, dzīvespriecīga un pacietīga sieviete.

Sieviete mīlēja visu brīvo laiku pavadīt kopā ar saviem bērniem un viņu draugiem, un viņa arī mums atļāva ļoti daudz. Kad viņa bija kopā ar mums, mums nekad nebija garlaicīgi.

Laikā, kad būtībā visas mammas pēc darba sūdzējās par nogurumu, viņa nodarbojās tikai ar atpūtu no visiem un visa. Es domāju, ka daudzi cilvēki to ir piedzīvojuši uz savas ādas.

Nu kā var kaunēties par tādu māti? Visi bērni vēlas, lai viņu mammas kaut nedaudz līdzinātos šai sievietei. Mēs nekad viņu neuztvērām kā padzīvojušu vai vecu cilvēku. Par viņas vecumu neviens nedomāja, jo viņa izraisīja tikai pozitīvas emocijas.

Kad man bija 20 gadu, es arī ticēju, ka 40 gadu vecumā pienāk mūža gals. Bet tagad man ir 40 un es zinu, ka manas domas bija ļoti stulbas. Protams, tas viss ir brieduma trūkuma dēļ.

Kad sieviete nolemj dzemdēt, viņai nevajadzētu domāt par vecumu, bet gan par savām finansiālajām iespējām. Bērns visos aspektos ir milzīga atbildība, un topošajai mammai ir jābūt tam gatavai.

Un cilvēki – tie, kas slikti runā par šādām māmiņām, dzīvē neko nesajēdz. Vispirms viņiem pašiem jāiegūst dzīves pieredze, pirms kādu mācīt.

Bērni, kuri ir mīlēti un saprasti, kuriem ir viss laimīgai dzīvei, nekad nekaunēsies par saviem vecākiem, lai cik veci viņi arī būtu.

Vecums ir tikai skaitlis, kam nav jāpievērš uzmanība. Dažkārt sievietes pēc 40 gadiem var izskatīties ne sliktāk kā 20-30 gadu vecumā, būt aktīvas un izbaudīt katru mirkli. Bet dažām jaunkundzēm ir pat jāpamācās no šādām sievietēm, jo šīs jaunās dāmas pašas nereti izskatās un uzvedas kā vecas omītes.

Bet – ja sievietei iestājas grūtniecība pēc 40 gadiem, tā nav nekāda nelaime, jo gudrība un dzīves pieredze palīdzēs viņai izaudzināt cienījamu cilvēku.

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm