Mūsdienās salātus var pagatavot no daudziem dažādiem produktiem. Ir salāti ar gaļu, sieru, augļiem, zivīm.
Uz šīs daudzveidības fona dārzeņu salātus sāka uzskatīt par klasiku.
Bet, piemēram, senajā Grieķijā salāti, kuros apvienoti daudzi dārzeņi, nebija iedomājami. Fakts ir tāds, ka senos laikos salātus gatavoja tikai no zaļumiem.
Par dārzeņu sajaukšanu ar citiem produktiem vienā traukā sāka runāt tikai pēc viduslaikiem. Tad uz muižniecības galdiem sāka parādīties salāti, kādi tie ir mūsdienu izpratnē.
Bet šodien mēs tev iesakām tev pagatavot vienkāršus un garšīgus krabju nūjiņu salātus, kas īpaši labi iederēsies pavasara/vasaras ēdienkartē, dažkārt aizstājot otro ēdienu.
Salāti ir viegli, tāpēc tos bez bažām var baudīt arī tie, kas rūpējas par savu figūru.
Sastāvdaļas:
1 gurķis;
150 grami krabju nūjiņu;
4 olas;
1 ēdamkarote skābā krējuma;
2 ēdamkarotes majonēzes;
ķiploku daiviņa;
saišķītis lociņu;
saišķītis diļļu;
šķipsniņa sāls.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu visu recepeti