Reizēm ir vēlme pagatavot kādu gardumu ļoti ātri, burtiski, kamēr tēja ievelkas.
Šoreiz gribu tev ieteikt uztaisīt tā dēvētās slinkās biezpienmaizes, kas lieliski derēs kopā ar tēju.
Kā pagatavot:
Pildījums sastāv no biezpiena (200 gramu), olām (viena), cukura (2 ēdamkarotes), vaniļas cukura (10 gramu), mannas (1 ēdamkarote). Visas šīs sastāvdaļas sajaucam un kārtīgi samaisām.
Pildījumam var pievienot arī rozīnes, citrona miziņu vai kanēli. Es pievienoju nedaudz vaniļas un dažus pilienus citrona bagātīgākai garšai.
Mīklu aizstājam ar klaipu baltmaizes, labāk ir, ja tas ir nedaudz pažuvis. Sagriežam klaipu šķēlēs, kuru biezums ir aptuveni 1,5 centimetri.
Katru maizes šķēlīti apziežam ar sviestu.
Lai augšpusē neveidotos garoziņa, vienu maizes šķēles pusi varam iemērkt pienā, kuru nedaudz jāsaldina. Taču to darām ātri, un saslapināt vajag to pusi, kur tā ir apziesta ar sviestu. Šajā gadījumā maizes šķēles būs labāk piesātinātas un nepiedegs.
Neaizmirstam iepriekš sagatavot cepešpannu – tā ir jāieeļļo ar saulespuķu eļļu.
Izklājam maizes šķēles uz cepešpannas. Ar karoti nedaudz piespiežam šķēles vidu, lai varētu uz tām uzlikt pildījumu.
Pēc tam uzliekam uz šķēlēm biezpiena pildījumu.
Pildījumu apsmērējam ar olu un tad liekam šķēles likt cepeškrāsnī.
Cepam 180 grādos kamēr apbrūnē.
Šādas slinkās biezpienmaizes ir tikpat gardas kā tās, ko cep no mīklas. Šim gardumam ir tāds pats satriecošs aromāts un garša.
Visa mūsu ģimene ir sajūsmā par slinkajām biezpienmaizēm. Neatkarīgi no tā, cik daudz šā kāruma tiek pagatavots, tās ātri vien pazūd no šķīvja!