Sākums Izklaide Paziņa pastāstīja pāris spicu viltībiņu, kā izvēlēties gatavu arbūzu. Man pašam tas pat prātā neienāktu!

Paziņa pastāstīja pāris spicu viltībiņu, kā izvēlēties gatavu arbūzu. Man pašam tas pat prātā neienāktu!

- freetime.lv
3950 Skatījumi

Mans ir paziņa ir no Abhāzijas, kurš tagad viņš dzīvo Krievijas Krasnodaras novadā un strādā arbūzu laukos. Tāpēc viņš dalījās ar mani vērtīgos padomos, kas palīdzēs tev izvēlēties gatavu un gardu arbūzu. Es pats līdz tam pat neaizdomātos.

 

Arbūza izvēle

 

Jāizvēlas vidēja izmēra arbūzs. Pārāk lieli arbūzi var būt pārgatavojušies, bet mazi, gluži pretēji, nenogatavojušies. Iegādājoties šo gigantisko ogu, pievērs uzmanību tās svaram. Ja arbūzs ir liels, bet tajā pašā laikā tā svars ir neliels, tas pavisam noteikti ir nogatavojies. Nogatavojies arbūzs negrims ūdenī, jo tas ir mīksts un viegls. Šāds arbūzs peldēs pa virsu.

 

Pēc arbūza nogatavošanās, kātiņš, kas savieno augu ar stumbru, izkalst. Proti, gatavam arbūzam būs sausa “astīte”. Ja “astīte” ir gaiši zaļa, tad arbūzs ir novākts vēl pirms gatavības.

 

Gatavam arbūzam plankumi sānos būs dzeltenā vai oranžā krāsā, bet negatavam auglim sāni būs balti.

 

Arbūzu var izvēlēties arī pēc skaņas. Ja tas ir nogatavojies, tad, paklauvējot augli, skaņa būs tīra un skaidra. Ja pieliksi arbūzu pie auss un viegli saspiedīsi, tad dzirdēs raksturīgu krakšķēšanu. Bet – ja arbūzs būs negatavs, skaņa būs dobja.

 

Tev nevajadzētu iegādāties arbūzu, kam ir bojāta miza. Un kategoriski atsakies no pārdevēja piedāvājuma nogriezt šāda arbūza gabaliņu, lai tu to varētu nogaršot.

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm