Sākums Receptes Nomaini tikai vienu sastāvdaļu un Olivjē salāti kļūs piecreiz garšīgāki. 3 debešķīgas leģendāro salātu receptes

Nomaini tikai vienu sastāvdaļu un Olivjē salāti kļūs piecreiz garšīgāki. 3 debešķīgas leģendāro salātu receptes

- freetime.lv
470 Skatījumi

Olivjē salāti ir obligāta svētku galda sastāvdaļa. Katra saimniece tos gatavo pa savam – ar vistu, desu, kūpinātu gaļu.

Tomēr reti kurš zina, ka, nomainot tikai vienu produktu, var pilnībā mainīt recepti un padarīt salātus daudz garšīgākus.

Vai tev ir ienācis prātā, ka tikai ar vienas sastāvdaļas palīdzību tu vari pārvērst savus iecienītos salātus īstā mākslas darbā?

Pasteidzies un ievieto savā recepšu krājumā šīs trīs apbrīnojamās Olivjē receptes!

Maigie Olivjē salāti ar vistu:

Sastāvdaļas:

1 vistas krūtiņa;
3-4 kartupeļi;
1 liels burkāns;
1 sīpols;
3 olas;
1 svaigs gurķis;
4-5 marinēti gurķi;
1 kārba zaļo zirnīšu;
4 ēdamkarotes majonēzes;
Sāls pēc garšas;
Malti melnie pipari pēc garšas.

Kartupeļus, olas un burkānus novārām sālsūdenī līdz tie kļūst mīksti, atdzesējam un nomizojam. Sagriežam kubiņos, liekam dziļā bļodā, pievienojam sasmalcinātu sīpolu un samaisām.

Svaigos un marinētos gurķus sagriežam kubiņos un pievienojam pārējām sastāvdaļām. Novārām vistas krūtiņu, sasmalcinām, liekām bļodā, notecinām šķidrumu no zirņiem un pievienojam pārējām sastāvdaļām.

Pirms pasniegšanas pievienojam sāli, piparus un majonēzi. Izrotājam salātus ar pētersīļiem vai dillēm.

Populārie Olivjē salāti ar desu

Sastāvdaļas:

400 grami vārītu kartupeļu (mundierī);
150 grami vārītu burkānu (mundierī);
6 vārītas olas;
300 grami sālītu gurķu;
300 grami vārītās desas;
300 militri majonēzes;
1 kārba konservēto zirnīšu;
1 pušķītis lociņu;
Sāls pēc garšas;
Malti melnie pipari pēc garšas.

Novārām kartupeļus, burkānus un olas, atdzesējam un nomizojam. Sagriežam nelielos kubiņos un liekam bļodā.

Pevienojam sasmalcinātus marinētos gurķus un lociņus.

Sasmalcinām vārīto desu un notecinām šķidrumu no zirņiem. Abus produktus pievienojam pārējiem un samaisām.

Pievienojam sāli, piparus, majonēzi un pasniedzam galdā.

Apburošie Olivjē salāti ar liellopu gaļu

Sastāvdaļas:

250 grami liellopa lāpstiņas;
200 grami kartupeļu;
200 grami marinētu gurķu;
200 grami konservētu zaļo zirnīšu;
1 burkāns (80 gramu);
1 sīpols (80 grami);
2 olas;
3 ēdamkarotes majonēzes;
0,5 tējkarotes sāls.

Liekam liellopu gaļu sālsūdenī un vārām 1,5 stundas līdz tā kļūst mīksta. Atdzesējam, sagriež kubiņos.

Novārām kartupeļus, burkānus un olas, atdzesējam, nomizojam un sasmalcinām.

Apvienojam visas sastāvdaļas vienā bļodā. No zirņiem notecinām šķidrumu un ieberam tos tajā pašā traukā.

Sasmalcinām sīpolus un gurķus un pievienojam pārējām sastāvdaļām. Salātiem pieberam sāli, pievienojam majonēzi un pasniedzam galdā.

Lūk, tavai uzmanībai trīs smeķīgas salātu receptes – atliek tikai izvēlēties tīkamāko! Ja tev garšoja, laipni lūgts padalīties ar receptēm sociālajos tīklos!

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm