Šobrīd ir īstais laiks, lai izgudrotu, kādus labumus liksi Jaungada galdā.
Salāti “Jaungada pūķis” ir ēdiens, kam obligāti jābūt svētku galdā naktī no 31. decembra uz 1. janvāri. Tas tāpēc, ka nākamā gada simbols ir Koka Pūķis – tev ir jāizpelnās viņa atzinība, lai nākamā gada 365 dienas būtu veiksmīgas.
Satriecoši gardi Jaungada salāti
Sastāvdaļas:
400 grami krabju nūjiņu;
4-5 olas;
250 grami konservētas kukurūzas;
1 ābols;
1 puravs;
2-3 ķīniešu kāpostu lapas;
3 kivi augļi;
Olīvas;
1 gurķis;
200 grami majonēzes.
Pagatavošana:
No krabju nūjiņām noņemam plēvi un smalki sagriežam. Ābolam izņem serdi un sagriežam mazos kubiņos. Abas sastāvdaļas liekam bļodā, pievienojam majonēzi, samaisām. Novārām olas, atdzesējam, nomizojam un no vienas olas noņemam baltumu un atliekam malā. Visu pārējo sagriežam kubiņos. Āboliem un krabju nūjiņām pievienojam sasmalcinātus puravus, olas un kukurūzu.
Liekam salātus uz šķīvja, izveidojot pūķa formu. Kivi sagriežam šķēlēs un dekorējam salātu virspusi.
Izgatavojam pūķim acis no olu baltumiem un olīvām, bet ķepas – no olīvām. No puraviem un svaiga gurķa veidojam seksti un mugurkaulu. No Ķīnas kāpostu lapām pagatavojam spārnus.
Lieta darīta – salāti ir gatavi pasniegšanai galdā!
Priecāsiemies, ja tev noderēs šī recepte! Dalies ar to sociālajos tīklos!