Sākums Receptes Neticami aromātiski kartupeļi podiņā ar gaļu un sēnēm. Lieliski piesien dūšu un sasilda ziemīgā laikā!

Neticami aromātiski kartupeļi podiņā ar gaļu un sēnēm. Lieliski piesien dūšu un sasilda ziemīgā laikā!

- freetime.lv
218 Skatījumi

Šodien pastāstīšu, kā pagatavot kartupeļus podiņā vairākās variācijās atbilstoši ikviena gaumei.

Kartupeļi podiņā ir lielisks ēdiens tiem, kas vēlas baudīt sulīgas un garšīgas kombinētās vakariņas. Palutini sevi ar dažādību un garšu, izvēloties savu recepti.

Kartupeļi podiņā ar cūkgaļu vai cūkas ribiņām

Sastāvdaļas 4 podiņiem:

400 gramu cūkgaļas ribiņu vai cūkgaļas;
300 grami svaigu sēņu (šampinjoni vai citas sēnes pēc izvēles);
8 vidēji kartupeļi;
1 sīpols;
1 burkāns;
2 ķiploka daiviņas;
100 mililitru vistas vai dārzeņu buljona (vai vienkārši ūdens);
6 ēdamkarotes augu eļļas;
Sāls un pipari pēc garšas, lauru lapa;
Svaigi garšaugi (pētersīļi vai dilles) dekorēšanai.

Pagatavošanas gaita:

Sagatavojam cūkas ribiņas vai cūkgaļu, sagriežot to porcijās.

Pievienojam sāli un piparus pēc garšas.

Sēnes nomazgājam, nomizojam ap kātiņiem un sagriežam plānās šķēlītēs.

Kartupeļus nomizojam un sagriežam kubiņos vai šķēlēs.

Smalki sagriežam sīpolu un sarīvējam burkānu uz rupjās rīves.

Pannā uz vidējas uguns uzkarsējam augu eļļu.

Pievienojam cūkgaļas ribiņas un apcepam tās no visām pusēm līdz zeltaini brūnai garoziņai.

5-7 minūtes apcepam sīpolus un burkānus, laiku pa laikam apmaisot.

Apcepam kartupeļus nelielā eļļas daudzumā, pievienojot sāli.

2-3 minūtes viegli apcepam sēnes uz pannas gandrīz bez eļļas.

Gaļu un kartupeļus ieteicams cept divās pannās vienlaikus, lai uz pusi samazinātu gatavošanas laiku.

Podiņu dibenā liekam kartupeļus, tad ribiņas, sēnes un apceptos dārzeņus.

Pievienojam vienu lauru lapu, 1/2 ķiploka daiviņas, pēc izvēles piparu graudus un vienu smaržīgo piparu graudu.

Uzlejam karstu vistas vai dārzeņu buljonu vai vienkārši aplejam ar verdošu ūdeni.

Podiņiem uzliekam vākus un liekam līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Ja podiņus novietojam uz režģa, zem tā noliekam cepešpannu.

Sautējam uz lēnas uguns 1 stundu.

Tas arī viss – kartupeļi podiņos ar sēnēm un gaļu ir gatavi!

Pasniedzam ēdienu karstu, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Bet – ja tu dod priekšroku mājputnu gaļai, nomaini cūkgaļu ar vistu vai izmanto 4 vistas ciskas.

Gatavojot kartupeļus ar vistu podiņos, ievērojam augstāk minēto pagatavošanas gaitu tikai ar vienu atšķirību – pirms ciskas cepšanas noņemam no tām ādu.

Turklāt kartupeļi podiņos ar vistu garšas ziņā neko īpaši nezaudēs, ja no sastāvdaļu saraksta izslēgsim sēnes.

Cepeškrāsnī sautēti kartupeļi podiņos sanāk neticami aromātiski, daudz garšīgāki nekā vienkārši sautēti pannā. Labu apetīti!

Šis var kļūt par vienu no taviem iecienītākajiem ēdieniem vēsajos gada mēnešos, jo lieliski piesien dūšu un dievīgi garšo! Padalies ar recepti sociālajos tīklos – būsim tev pateicīgi!

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm