Sākums Receptes Sarīvēju 100 gramus speķīša un gatavoju garšīgas un sātīgas vakariņas. Pietiek vairākām dienām!

Sarīvēju 100 gramus speķīša un gatavoju garšīgas un sātīgas vakariņas. Pietiek vairākām dienām!

- freetime.lv
410 Skatījumi

Šodien pastāstīšu tev, kā pagatavot kartupeļu sacepumu, kam var pievienot visu, kas ir tavā ledusskapī.

Pēc manas receptes vari uztaisīt savu oriģinālo ēdienu, pievienojot apceptas vai marinētas sēnes, iepriekš apceptas cūkgaļas ribiņas, maltās gaļas bumbiņas ar siera gabaliņiem.

Lai pagatavotu, tev vajadzēs šādas sastāvdaļas:

100 gramus sālīta un saldēta speķa;
1 kilogramu kartupeļu;
1 sīpolu;
Vārītu kūpinātu desu vai šķiņķi, vārītu gaļu utt.;
Sāls, garšvielas, paprikas maisījums, ķiploki, zaļumi.

Pagatavošanas process:

Speķi sarīvējam uz rupjās rīves.

Kartupeļus nomizojam un sagriežam lielos gabalos.

Šķiņķi vai desu, kūpinātu vai daļēji kūpinātu vistas vai citu gaļu sagriežam nelielos gabaliņos.

Sīpolu sagriežam plānos pusgredzenos, zaļumus sīki sasmalcinām.

Sajaucam visus produktus formā. Ja gribas pievienot ķiplokus, smalki sagriežam tos vai vienkārši apkaisāmtopošo sacepumu ar sauso ķiploku garšvielu.

Pārklājam ar foliju un cepam apmēram 1 stundu 190 grādos.

Gatavo ēdienu pārkaisām ar svaigiem zaļumiem un pasniedzam ar skābētu kāpostu vai svaigu dārzeņu salātiem, marinētiem tomātiem un gurķiem.

Starp citu – lai sacepums būtu pikantāks, varam sajaukt sinepes, pāris karotes kečupa vai tomātu mērces un pievienot sautējuma sastāvdaļām.

Pagatavo arī tu šo brīnišķīgo ēdienu, kas lieliski sasildīs un piesies dūšu ziemīgajos laikapstākļos! Būsim pateicīgi, ja dalīsies ar šo recepti sociālajos tīklos!

 

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm