Sākums Skaistums Kā ēd arābu sievietes sabiedriskās ēdināšanas vietās: Tas ir īsts pārbaudījums

Kā ēd arābu sievietes sabiedriskās ēdināšanas vietās: Tas ir īsts pārbaudījums

- freetime.lv
1625 Skatījumi

Reiz, kad ar draugiem biju aizbraucis ceļojumā uz Saūda Arābijā, pirmo reizi redzēju, kā sievietes, kas valkā nikābus, ēd sabiedriskās vietās. Ja nu kāds nezina, nikābs ir plīvurs, kas pilnībā aizsedz seju, atstājot redzamas tikai acis.

Sajūtot izsalkumu, devāmies pusdienās uz vietējo kafejnīcu. Tur es pamanīju divas sievietes, kas sēdēja netālu no mums. Gribu atzīmēt, ka islāmticīgajās valstīs Tuvajos Austrumos sievietes, kas ēd publiskās vietās, ir visnotaļ reti sastopamas.

Parasti viņas maltītes ietur mājās, īpaši ierādītās vietās. Biju ārkārtīgi ieinteresēts uzzināt, kā viņas ēd, ja ir uzvilkušas nikābu.

Vērojot nikābā tērptās dāmas, pamanīju, ka šim apģērba gabalam ir speciāls izgriezums, kuru nepieciešamības gadījumā var piepacelt, piemēram, lai varētu padzerties.

Visa procedūra norit ļoti rūpīgi, lai neviens nevarētu saskatīt sievietes muti. Tiem, kuri nekad nav redzējuši sievietes nikābos, šis process, visticamāk, šķitīs ļoti dīvains un neparasts.

Nikābu valkā musulmaņu sievietes ne tikai Saūda Arābijā, bet arī Jemenā, Omānā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Somālijā, kā arī Afganistānā, Pakistānā, Sīrijā, Indijā, Bangladešā, atsevišķās Irānas teritorijās.

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm