Sākums Receptes Vienkārši aplejam ābolus ar olām un izcepam pufīgas un smaržīgas bulciņas. Tās dievinās gan bērni, gan pieaugušie!

Vienkārši aplejam ābolus ar olām un izcepam pufīgas un smaržīgas bulciņas. Tās dievinās gan bērni, gan pieaugušie!

- freetime.lv
557 Skatījumi

Āboli kopā ar saldu olu maisījumu pārvēršas maģiskās bulciņās. Šis deserts noteikti iepriecinās visus, jo īpaši bērnus.

Turklāt tas ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs.

Sastāvdaļas:

2 āboli;
2 olas;
550 grami miltu;
1/2 tējkarote sāls;
3 ēdamkarotes cukura;
8 grami sausā rauga;
2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas;
2 ēdamkarotes cukura + 1 ēdamkarote ūdens bulciņu glazēšanai.

Pagatavošana:

Āboliem izņemam serdi un sagriežam gabaliņos, atstājot miziņu. Ābolus un olas sakuļ blenderī līdz viendabīgai masai. Atsevišķi sajaucam miltus, sāli, raugu un cukuru.

Pievienojam olu un ābolu maisījumu, saulespuķu eļļu un samīcām mīkstu mīklu. Nosedzam to un atstājam siltā vietā stundu. Kad mīkla kārtīgi uzbriedusi (2-3 reizes), ieziežam cepamtrauku un rokas ar saulespuķu eļļu.

Sadalām mīklu mazās porcijās un izveidojam no tās bumbiņas. Pirms ievietošanas cepeškrāsnī uz 15 minūtēm pārklājam bumbiņas ar dvieli. Glazēšanai sagatavojam cukura un ūdens šķīdumu.

Līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī liekam formu ar bumbiņām un cepam 20-25 minūtes. Gatavību pārbaudām ar sausu koka irbulīti. Izņemam no cepeškrāsns un pārklājam bulciņas ar sagatavoto cukura šķīdumu.

Izmēģini arī tu šo gardumu, kas īpaši labi derēs bērnu dzimšanas ballītes galdā. Un neaizmirsti par šo recepti pastāstīt draugiem sociālajos tīklos!

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm