Sākums Izklaide Šādu darbu pat ienaidniekam nenovēlēsi: kaimiņiene mēnesi nostrādāja par lielveikala kasieri un izstāstīja savu briesmīgo pieredzi

Šādu darbu pat ienaidniekam nenovēlēsi: kaimiņiene mēnesi nostrādāja par lielveikala kasieri un izstāstīja savu briesmīgo pieredzi

- freetime.lv
4749 Skatījumi

Negatīvās lietas, kas rodas strādājot kasē

Tamāra pastāstīja, ka jau pēc pirmās darba dienas viņai sākušās šausmīgas sāpes muguras lejasdaļā un dzemdes kakla rajonā. Kājās parādījās pietūkums, jo mazkustīgs darba veids kaitē veselībai. Sākās sāpes plaukstu locītavās nepārtrauktu monotonu kustību dēļ. Turklāt pasliktinājās redze. Protams, viņa taču visu dienu sēdēja pie monitora.

Darbiniekiem bija atļauti tikai divi pusstundu pusdienu pārtraukumi divpadsmit stundās. Bija grūti pat apmeklēt tualeti, jo cilvēku plūsma veikalā bija nepārtraukta. Tomēr Tamārai tas nebija sliktākais faktors.

Visvairāk viņa bija sašutusi par to, kā klienti izturas pret kasierēm. Bieži vien cilvēki pat nesasveicinās. Viņi izturas pret kasierēm kā pret kalponēm. Pircēju vidū ir īsti nekauņas un ķildnieki.

Ja preces cena neatbilst cenu zīmei, dusmas izgāž uz kasieri, lai gan patiesībā šis darbs ir veikala vadītāja atbildība. Ja precei ir notecējis termiņš vai tā ir nekvalitatīva, pie kases tiek sarīkots kārtīgs skandāls. Turklāt klientiem patīk sabojāt produktus. Viņi tos atver, saburza, nokož gabaliņu. Bieži ir zādzību gadījumi. Zaudējumu summa tiek ieturēta no lielveikala darbinieku algas.

Protams, neviens negrib, lai viņam no algas atskaita naudu, it īpaši, ja tā ir maza. Tāpēc kasieri izsit kasē liekas preces, apmānot klientus. Šādu taktiku gribēja iemācīt arī Tamārai, taču inteliģentā sieviete nespēja strādāt negodīgi.

Tomēr vislielāko aizvainojamu radīja veikala vadības attieksme pret saviem darbiniekiem. Pirms maiņas nostrādāšanas katrs darbinieks tika rūpīgi pārmeklēts. Apsardze pārbaudīja somas un kabatas.

Tamāra to uzskatīja par pazemojumu. Viņa nostrādāja veikalā mēnesi un uzrakstīja atlūgumu. Lai strādātu par kasieri, ir jābūt labai veselībai un tērauda nerviem.

Vai zināji, ka tas ir ļoti smags darbs? Ja tev ir pieredze šajā jomā, būsim priecīgi, ja dalīsies komentāros!

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm