Sākums Receptes Nomaini tikai 1 sastāvdaļu: žuljēns pannā kļūs piecreiz garšīgāks. Neviens nespēs pretoties tā vilinājumam!

Nomaini tikai 1 sastāvdaļu: žuljēns pannā kļūs piecreiz garšīgāks. Neviens nespēs pretoties tā vilinājumam!

- freetime.lv
278 Skatījumi

Šodien tev pastāstīšu, kā pagatavot apburošu žuljēnu ar sēnēm un vistu, kas ies pie dūšas pilnīgi visiem. Tas ir tik gards, ka pazūd no galda burtiski pāris minūtēs pēc pasniegšanas!

Žuljēnu var pagatavot ar vai bez sēnēm, ar skābo vai saldo krējumu atkarībā no tavām vēlmēm.

Tomēr ir noslēpums, kuru zina tikai pieredzējušas saimnieces – pieraksti, kā pagatavot savā dzīvē labāko sēņu žuljēnu, – recepti tikai ar vienas sastāvdaļas nomaiņu.

Sastāvdaļas, kas nepieciešamas, lai pagatavotu sēņu un vistas žuljēnu:

400 gramu vistas filejas;
300 grami šampinjonu;
100 grami sīpolu;
200 mililitru 20-30% saldā krējuma;
150 grami cietā siera;
2 ēdamkarotes augu eļļas;
Sāls pēc garšas;
Malti melnie pipari pēc garšas;
Zaļumi (baziliks vai salātu lapas) dekorēšanai.

 

Pagatavošanas gaita:

Vistas fileju nomazgājam, sagriežam mazos gabaliņos, apcepam augu eļļā līdz pusgatavībai. Sīpolu sasmalcinām, pievienojam vistai, cepam vēl 3-4 minūtes.

Rupji sasmalcinām šampinjonus un ieberam tos pannā. Kad mitrums no sēnēm ir iztvaikojis, pievienojam sāli un piparus un cepam vistu ar sīpoliem un sēnēm vēl 5-7 minūtes līdz tā kļūst zeltaini brūna.

Sastāvdaļas pārlejam ar saldo krējumu un uzkarsējam žuljēnu ar vistu un sēnēm. Sarīvējam sieru, uzkaisām to uz ēdiena, pārklājam pannu ar vāku un izslēdzam liesmu. Kad siers izkusis, gardumu varam pasniegt galdā.

Šīs maltītes noslēpums ir tāds, ka gatavošanas laikā izmantojām tieši saldo krējumu; skābais krējums nekad nepiešķirs tik maigu garšu.

Turklāt žuljēns pannā sanāk daudz garšīgāks, jo tiek radīts cita veida sautēšanas un cepšanas efekts nekā tad, ja to gatavo cepeškrāsnī.

Būsim priecīgi, ja tev garšos šis lieliskais pavārmākslas šedevrs! Iepriecini ģimeni un draugus un dalies ar recepti sociālajos tīklos!

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm