Sākums Receptes Nevis pīrāgs, bet zelts. Recepti atklāja arābu pavārs: viegli pagatavojams un neticami gards

Nevis pīrāgs, bet zelts. Recepti atklāja arābu pavārs: viegli pagatavojams un neticami gards

- freetime.lv
1765 Skatījumi

Internetā nav īpaši daudz recepšu, kā pagatavot biezpiena pīrāgu. Tomēr konditorejas izstrādājumi no biezpiena tiek ierindoti starp no maigākajiem un sulīgākajiem.

Fakts ir tāds, ka biezpiens un kefīrs lieliski kombinējas mīklā, piešķirot pīrāgam īpašu garšas efektu.

Biezpiena pīrāgu pagatavošanas receptes ir atrodamas daudzu pasaules valstu virtuvēs. Arābu valstīs šādi konditorejas izstrādājumi ir sevišķā cieņā. Arābu pavāriem izdodas ātri pagatavot maigu, mīkstu un smaržīgu biezpiena pīrāgu.

Šodien atklāšu tev noslēpumu, kā bez pūlēm pagatavot izcilu biezpiena pīrāgu.

Sastāvdaļas:

5 olas;
200 grami cukura;
Šķipsniņa sāls;
20 mililitri augu eļļas;
120 mililitri kefīra;
280 grami miltu;
1 tējakrote cepamā pulvera;
300 grami biezpiena;
2 ēdamkarotes pūdercukura.

Pagatavošana:

Dziļā traukā iesitam 4 olas, pieberam cukuru un sāli, sakuļam ar mikseri līdz izveidojas balta šķidra masa. Pielejam kefīru un augu eļļu, saputojam sastāvdaļas ar mikseri līdz iegūstam viendabīgu masu.

Olu masā pakāpeniski iesijājam miltus un cepamo pulveri. Ar lāpstiņu samaisām šķidro mīklu.

Pēc vēlēšanās varam mīklai pievienot ogas un augļus.

Cepamās formas virsmu ieziežam ar sviestu. Ielejam formā mīklu, vienmērīgi izlīdzinām.

Biezpienā iesitam olu, pieberam pūdercukuru. Izmantojot iegremdējamo blenderi, sakuļam biezpienu krēmīgā masā.

Biezpiena masu pārliekam konditorejas maisiņā. No biezpiena masas uz mīklas virsmas veidojam režģa rakstu.

Cepam pīrāgu 40-45 minūtes 180 grādu temperatūrā. Tas arī viss – gards un smaržīgs biezpiena pīrāgs gatavs!

Vai tev noderēja šī lieliskā kāruma recepte? Priecāsimies, ja ieteiksi šo rakstu arī draugiem sociālajos tīklos!

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm