Sākums Pasaulē Neēd šos! Bīstamo Ķīnas eksportēto pārtikas produktu saraksts!

Neēd šos! Bīstamo Ķīnas eksportēto pārtikas produktu saraksts!

- freetime.lv
1147 Skatījumi

Ķīnai ir liela loma pasaules tirdzniecībā, tā pārdod un pērk miljardiem preču, pakalpojumu un pārtikas produktu katru gadu. Kā saka- katru jau nepārbaudīsi. Starp tūkstošiem labas kvalitātes preču gadās kāds simts brāķu un nekvalitatīvu preču. Vai tam ir attaisnojums? Ja runa ir par pārtikas precēm, tad noteikti nav attaisnojuma. Ar katru gadu pieaug Ķīnas eksportēto pārtikas produktu daudzums.

Mēs sagatavojām pašu bīstamāko pārtikas produktu sarakstu. Lūk, kuriem produktiem jāpiegriež īpaša vērība!

Ķiploki.
80 % no visas pasaules ķiplokiem tiek izaudzēti Ķīnā. Zinātnieki apgalvo, ka Ķīnā audzētie ķiploki ir pārpilni ar pesticīdiem, smagajiem metāliem un citām veselībai kaitīgām vielām. Pirms nosūtīšanas uz citu valsti, ķiploki tiek mērcēti hlorā. Lai neapdraudētu sevi, izlasiet rakstu, kā pareizi izvēlēties ķiplokus veikalā.

Melnie pipari.
Melnie pipari ir viena no populārākajām garšvielām. Lai produkts iznāktu lētāks, tam bieži pievieno viegli apslēpjamus piemaisījumus. Labākajā gadījumā – iekrāsotu cieti un krītu.

Apstrādātas sēnes.
Gandrīz 35 % visu sālīto un marinēto sēņu pie mums nāk no Ķīnas. Jau 2006. gadā zinātnieki sāka runāt par šo sēņu toksiskumu. Pēc Pekinas apkārtnē audzēto sēņu lietošanas slimnīcā tika nogādāti 16 cilvēki. Galvenā problēma- ļoti augsts gaisa piesārņojums dažos Ķīnas rajonos.

Zivis.
Tilapija un menca- vispopulārākās zivis, ko ieved no Ķīnas. Šo zivju audzēšanai tiek izmantotas milzīgas augšanas hormonu devas un stipras antibiotikas. Zivis tiek audzētas nelielos baseinos, kas ir ļoti piesārņoti.

Ķīnas kāposti.
Daži fermeri aprasina šos kāpostus ar formaldehīdu, lai tie labāk pārciestu transportēšanu. Lietojot šādu produktu, vieglākajā gadījumā būs izsitumi uz ādas un problēmas ar gremošanu.

Zaļie zirnīši.
Viltotos zaļos zirnīšus sāka Ķīnā izgatavot jau 2005. gadā. Tos izgatavo no sojas, zaļās krāsvielas un nātrija metabisulfīta (kaitīgs konservants). Konservants ir aizliegto vielu sarakstā un var izsaukt saslimšanu ar ļaundabīgiem audzējiem. Kā pārbaudīt? Šādi zirnīši nekad nepaliks mīksti vārot, bet ūdens iegūs bāli zaļu nokrāsu.

Rīsi.
Visbiežāk viltojumiem pakļautais produkts. Viltojumus gatavo no kartupeļu cietes, kurai pievieno plastmasu, lai turētos vajadzīgā forma. Ēst šādus rīsus ir tas pats kā lietot uzturā celofāna maisiņu. Lai tā nenotiktu- pēc nopirkšanas vienmēr pārbaudiet rīsu kvalitāti.

Apbruņojieties ar šo informāciju un esiet uzmanīgi. Veikalos lasiet etiķetes, bet mājās pārbaudiet nopirkto produktu kvalitāti. Ja būs jūsu interese, mēs sagatavosim jums vairāk materiālu par produktu pārbaudi.

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm