Vēl pirms daudziem gadiem vīra radiniece man iemācīja pagatavot šīs kotletes. Kopš tā brīža es gatavoju tikai tā, bet recepti prasa arī draudzenes, kolēģes un citi viesi.
Viss noslēpums slēpjas tajā, ka pie maltās gaļas pievienoju biezpienu. Tas padara gaļas bumbiņas maigākas un gaisīgākas, piešķirt krēmīgāku garšu.
Kotletes ar biezpienu nav sarežģītāk pagatavojamas kā parastās kotletes. Tās var gatavot gan cepeškrāsnī, gan uz pannas – viss atkarīgs no jūsu gaumes.
Ja meklējat šim ēdienam ideālo mērci, vienu variantu minēšu receptes beigās.
Sastāvdaļas:
Cūkgaļas maltā gaļa – 500 g
Biezpiens – 200 g
Ūdens – 50 ml
Ķiploks – 2 daiviņas
Malti melnie pipari – pēc garšas
Olas – 2 gb
Rīvmaize – 50 g
Sīpoli – 2 gb
Sāls – 1 tējkarote
Saulespuķu eļļa – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Ar blenderi sakuļ biezpienu, līdz tiek iegūta viendabīga masa. Samaisa to ar malto gaļu, olām, sāli un pipariem.
2. Notīra sīpolu un ķiploku, sablenderē, līdz tiek iegūta putras konsistence. Tad to pievieno biezpiena-maltās gaļas masai un kārtīgi samaisa.
3. Rīvmaizi sajauc ar ūdeni un pievieno maltai gaļai, labi samaisa.
4. Pannu iesmērē ar saulespuķu eļļu. Veido kotletes un izklāj tās uz pannas. Cep 180 grādu temperatūrā 30-35 minūtes.
Ar gaļas kotletēm noteikti pamēģiniet krējuma mērci. Lai to pagatavotu, izkausējiet 30 g sviesta, pievienojiet 30 g miltus un vāriet uz lēnas uguns, visu laiku maisot.
Pievienojiet 250 ml vārītu ūdens, 150 g krējumu, sāli un piparus. Samaisiet un vāriet vēl 4 minūtes.