Kotletes ir populārs mājas gaļas ēdiens, ko tagad var atrast daudzos restorānos, jo tās ir garšīgas, sātīgas un var tikt pasniegtas ļoti interesanti.
Kotletēm ir daudz receptes, bet ir viena pierādīta metode, kas padara tās gaisīgas un neticami sulīgas.
Kolhoza kotletes ir viegli pagatavojamas, bet tās izrādās ļoti garšīgas, galvenokārt pateicoties vienai īpašai sastāvdaļai, ko pievieno gaļai. Starp citu, šī recepte ir ļoti populāra arī slavenajam šefpavāram Iljamam Lazersonam. Es labprāt pastāstīšu jums, kā pagatavot šīs kotletes.
Kotletes ar maizi
SASTĀVDAĻAS:
1 kg maltās gaļas
1 klaips cietas baltās maizes vai batona
1 sīpols
Malti melnie pipari
Sāls
Ķiploki
Augu eļļa
PAGATAVOŠANA:
1. Iemērciet maizes mīkstumu ūdenī 1-2 minūtes un izspiediet to. Pateicoties šai sastāvdaļai, kotletes saglabāsies veselas, bet garša būs tikai dievišķa.
2. Labāk ir pagatavot malto gaļu pašiem, bet var izmantot arī pirkto. Pievienojiet mērcēto maizi gaļai. Atcerieties, ka pēc mērcēšanas maizei jābūt 40% no malto gaļas svara. Tā ir šo kotlešu atšķirība.
3. Sīpolu samaliet gaļas mašīnā un pievienojiet gaļai. Pievienojiet arī sāli, ķiplokus (ja vēlaties) un garšvielas. Visu samaisa. Uz stundu ielieciet uz ledusskapī.
4. Izveidojiet kotletes un cepiet tās augu eļļā. Ja vēlaties, varat tos apviļāt rīvmaizē.
Labu apetīti!
Šī recepte ir pārbaudīta vairāku paaudžu laikā. Kā papildinājumu, varat pievienot smalki sagrieztus bulgāru piparus, burkānus vai cukīnī gaļai. Tādējādi kotletēm būs vēl sulīgāka un pikantāka garša. Tomēr, ja dodat priekšroku vistas gaļai, iesakām pagatavot ugunsdzēsēju kotletes pēc klasiskās receptes.
Noteikti izmēģiniet pagatavot kotletes no maltas gaļas un maizes un dalieties ar savām atsauksmēm. Lūdzu, pastāstiet mums par jūsu receptēm un iesakiet draugiem sociālajos tīklos!