Kamēr visa pasaule cepeskrāsnīs gatavo eklērus, spāņi izdomājuši tos cept pannā. Tā radās trauslās un neiedomājami gardās čurros nūjiņas.
Lai arī tās Spānijā tiek uzskatītas par lielisku brokastu ēdienu, tās gatavo arī uz ielas. Šodien mēs pastāstīsim par šī gardā ēdiena recepti, ko var pagatavot mājas virtuvē.
Čurros Spānijā ir iemantojis savu kultūras statusu. Ir daudz dažādu šī ēdiena variāciju: tos var gatavot nūjiņu, zigzagu, sirds formā un pat apaļā formā. Parasti tie tiek pārkaisīti ar cukuru un kanēli, bet dažreiz tos piedāvā arī ar pipariem, pārvēršot čurros par sāļu ēdienu. Mājās savā virtuvē arī var pagatavot čurros, un šeit ir recepte:
Sastāvdaļas:
100 g sviesta
250 ml ūdens
Šķipsniņa sāls
150 g miltu
3 olas
Pūdercukurs apkaisīšanai
Augu eļļa cepšanai
Pagatavošanas gaita:
1. Ņemiet katliņu ar biezu apakšu un ielejiet tajā 250 ml ūdens. Pievienojiet šķipsniņu sāls un sviestu, un pēc tam lieciet uz uguns. Pagaidiet, līdz sviests izkūst ūdenī, bet nedrīkstat ļaut maisījumam uzvārīties!
2. Izkausētajam sviestam pievienojiet miltus un rūpīgi samaisiet visu. Mīklai jābūt līdzīgai biezenim konsistences. Šai masai pievieno pa vienai olas, pēc katras mīklu labi izmaisot.
3. Kad mīkla ir gatava, ņemiet kulinārijas maisiņu, tam jābūt blīvam, lai mīkla to nepārplēstu. Ielejiet visu mīklu maisiņā.
4. Pannā uzkarsē eļļu un spied no maisiņa mīklu. Čurrps formas var būt visdažādākās, bet visērtākās būs nūjiņas. Cept vajag, līdz veidojas zeltainums. Lai krāsa būtu vienāda no abām pusēm, neaizmirsti nūjiņas apgrozīt.
Beigās pārkaisa gardumam pūdercukuru un kanēli. Iesakām arī aplūkot video, kā spāņi gatavo čurros mājās.
Apkārt čurros ir kraukšķīgs, bet vidū ir maiga mīkla. Tradicionālo spāņu gardumu var pasniegt kā brokastis vai vienkārši kā uzkodu pie tējas vai kafijas. Tā ir neaizmirstama garša!