Sākums Receptes Debešķīgs ābolu deserts, pagatavojams vien 5 minūtēs. Mūsmājās šis gardums aiziet uz urrā!

Debešķīgs ābolu deserts, pagatavojams vien 5 minūtēs. Mūsmājās šis gardums aiziet uz urrā!

- freetime.lv
4558 Skatījumi

Āboli ir pieminēti daudzās pasakās. Atcerēsimies kaut vai pasaku par Sniegbaltīti un septiņiem rūķīšiem. Šajā pasakā ābolam bija centrālā nozīme.

Turklāt par šo augli ir runa dažādos senos nostāstos, piemēram, ābols uz šķīvja bija orākuls saziņai ar nākotni.

Par šā augļa nozīmi ir zināms diezgan daudz. Senajā Romā to izmantoja mutes dobuma tīrīšanai, bet nabadzīgos Āfrikas ciematos ābolus upurē pagānu dieviem.

Mūsdienu civilizētajā pasaulē ābolus audzē teju visur, un šiem augļiem ir milzīgi panākumi tirgū. Arī šajos platuma grādos daudzi nereti gatavo kaut ko garšīgu no āboliem.

Šodien tev pastāstīšu, kā uzmeistarot interesantu un pasakaini gardu ābolu desertu.

Sastāvdaļas

1 ābols;
7 grami cepamā pulvera;
1 ola;
50 militri piena;
3 ēdamkarotes cukura;
šķipsniņa sāls;
3 ēdamkarotes augu eļļas ;
350 grami miltu;
200 grami jogurta.

Patavošanas gaita:

Ābolu nomizojam un sagriežam mazos kubiņos. Bļodā sajaucam olu, granulētu cukuru, sāli un augu eļļu, kārtīgi saputojam ar putojamo slotiņu.

Olu masai pievienojam jogurtu, vēlreiz saputojam. Ābolu kubiņus ieberam maisījumā, pārlejam ar pienu un kārtīgi samaisām.

Miltiem pieberam cepamo pulveri, iesijājam ābolu masā. Samīcām viendabīgu, elastīgu un mīkstu mīklu. No mīklas izveidojam mazas desiņas pirksta lielumā.

Pannā uzkarsējam augu eļļu. Liekam desiņas pannā un cepam līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

Pēc cepšanas uzkodu var apbārstīt ar vaniļas cukurā, kam pievienots kanēlis.

Bet arī bez šīs “mahinācijas” izdodas salda un kraukšķīga ābolu uzkoda.

Gatavo ar prieku un labu apetīti!

Ja tev garšoja, padalies šajā dievīgajā receptē ar draugiem vai tuviniekiem, kuri mīl panašķoties ar saldām uzkodām. Viņi būs tev pateicīgi!

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm