Sākums Receptes Kartupeļu pankūkas ar kūpinātu lasi: brīnišķīga maltīte gan ikdienas, gan svētku galdā

Kartupeļu pankūkas ar kūpinātu lasi: brīnišķīga maltīte gan ikdienas, gan svētku galdā

- freetime.lv
28 Skatījumi

 

Kartupeļu pankūkas ir vienkāršs ēdiens, kas kombinējams ar dažādiem produktiem.  Bezgalīgi mainīt var arī pašu cepamo mīklu. Piedāvāju tev vienu no šādām receptēm.

Ja tev ir apnikuši parasti ceptie kartupeļi, es pastāstīšu, kā pagatavot kartupeļu pankūkas ar kūpinātu lasi. Šis ēdiens izskatīsies skaisti arī uz svētku galda kā uzkoda. Galvenais uztaisīt mīklu un izcept pankūkas, pārējais tikai skaisti jāizvieto uz šķīvja.

Sastāvdaļas:

2 kartupeļi;

50 grami kūpināta laša gabaliņu;

2 ēdamkarotes izkausēta sviesta;

1 ola;

1 ēdamkarote kaltētu diļļu;

5 ēdamkarotes saulespuķu eļļas;

200 grami skābā krējuma.

Pagatavošanas gaita:

Kartupeļus nomazgājam, nomizojam un sarīvējam uz rupjās rīves.

Pēc tam tos noskalojam un nosusinām. Piesitam vienu olu, pārlejam ar izkausētu sviestu, pievienojam sāli un dilles. Visu kārtīgi samaisām.

Sākam cept pankūkas. Uzliekam ēdamkaroti kartupeļu mīklas uz sakarsētas pannas. Apcepam pankūkas no abām pusēm līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu.

Pankūkas liekam uz šķīvja. Uz katras liekam pa karotei krējuma un laša gabaliņus. Varam dekorēt ar dillēm.

Tik vienkārši un gardi, vai ne? Ja tevi ieintriģēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Novērtēsim arī, ja sniegsi komentārus!

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm