Svētkos vienmēr gribas ar kaut ko pārsteigt viesus. Tomēr kā parasti uzsvars tiek likts uz galvenajiem ēdieniem. Vienlaikus uzkodas svētku galdam nereti ir vienveidīgas.
Vērts atcerēties, ka uzkodas svinību galdā atrodas ilgāk nekā pamatēdiens. Tāpēc viesi var ātrāk “nogurt” no tipiskās garšas, kāda piemīt Olivjē salātiem un siļķei kažokā.
Lai labotu situāciju, tev kā uzkodas jāpasniedz galdā jauni salāti. Es tev pastāstīšu, kā pagatavot oriģinālus salātus svētkiem!
Salātu sastāvdaļas:
– 300 grami vārītas desas;
– 6 marinēti gurķi;
– 1 sīpols;
– 340 grami zaļo zirnīšu;
– 4 vārītas olas;
– 3 vārīti kartupeļi;
– 5 zariņi diļļu;
– 1 ēdamkarote majonēzes.
Salātu pagatavošana:
Vārīto desu un marinētos gurķus sagriežam mazos kubiņos, liekam salātu bļodā. Tādā pašā veidā sagriežam sīpolu un nomizotas vārītas olas.
Zaļaliem zirnīšiem notecinām šķidrumu, kopā ar olām un sīpoliem liekam tos salātu bļodā ar desu un gurķiem. Smalki sagriežam nomizotus kartupeļus, liekam pie pārējiem produktiem.
Smalki sagriežam dilles, pievienojam salātiem. Traukā liekam majonēzi, sāli pēc garšas un rūpīgi samaisām.
Salātus var dekorēt ar pētersīļu vai diļļu zariņu. Šis ēdiens lieliski aizvietos Olivjē svētku galdā.
Izmēģini arī tu šos salātus, un sapratīsi, ka tie tiešām ir izcila alternatīva parastajam rasolam. Pastāsti draugiem par šo recepti sociālajos tīklos!