Sākums Receptes Marinēti tomāti “Pie sašlika”. Uzkoda, ko gatavoju 3 reizes nedēļā

Marinēti tomāti “Pie sašlika”. Uzkoda, ko gatavoju 3 reizes nedēļā

- freetime.lv
806 Skatījumi

Cilvēce diezgan ātri nonāca pie dārzeņu marinēšanas idejas. Fakts ir tāds, ka dažus dārzeņus nebija iespējams saglabāt priekš lietošanas ziemā piemērotā veidā.

Siltumnīcās nebija iespējams audzēt gurķus vai tomātus, jo nebija atbilstošu tehnoloģiju. Tāpēc bija vieglāk marinēt dārzeņus, lai tos varētu patērēt aukstā laikā.

Mūsu valstī vispirms sāka marinēt gurķus. Dažus gadsimtus vēlāk pēc tam, kad tomāti tika ievesti Eiropā, arī tos sāka marinēt.

Pastāstīsim par vienu tomātu marinēšanas recepti.

Sastāvdaļas marinētiem tomātiem:
• tomāti – 5 gabali
• sīpoli – 3 gabali
• ķiploki – 5 daiviņas
• nerafinēta augu eļļa – 5 ēdamkarotes
• medus – 1,5 tējkarote
• citronu sula – 2 ēdamkarotes
• oregano – ½ tējkarote
• piparu maisījums – ½ tējkarote
• sāls – 1 tējkarote
• baziliks – ķekars
• kinza – ķekars.

Pagatavošana:

Traukā ar augu eļļu ieber sāli, oregano un paprikas maisījumu. Ķiploku daiviņas ievietojam augu eļļā, pievienojam medu un citronu sulu, kārtīgi samaisām.

Sīpolus sagriež gredzenos, tomātus – apmēram 8-9 mm biezumā. Rupji sasmalciniet kinzu un baziliku.

Formā izklāj sīpolu gredzenu kārtu, tad tomātu šķēles.

Slāni pārkaisa ar kinzu un baziliku, apsmērē ar augu eļļu.

Atkārtojiet kārtas – sīpoli, tomāti un zaļumi. Mēs pārklājam slāni ar augu eļļu, uzliekam vāku vai cieši noslēdzam ar pārtikas plēvi. Trauks ir nedaudz jāsakrata, lai marināde vienmērīgi sadalītos.

Mēs ievietojam tomātus ledusskapī uz 4 stundām.

Rezultātā iegūsi smaržīgu tomātu ēdienu.

Tomātus var pievienot salātiem vai lietot atsevišķi.

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm