Gribu piedāvāt tavai uzmanībai vienkāršu savulaik iecienīto Rīgas salātu (jeb “Trio” salātu) recepti tikai no trim pamata sastāvdaļām. Padomju laikos šo gardo uzkodu pārdeva mazās, omulīgās Latvijas galvaspilsētas kafejnīcās.
Studentiem un jauniem pāriem šie salīdzinoši lētie salātiņi bija īsts atradums, jo otrie ēdieni daudziem jauniešiem nebija pa kabatai.
Sastāvdaļas
200 grami vārītu pupiņu
200 grami šķiņķa
200 grami siera
2 ēdamkarotes majonēzes
Šo salātu galvenais trumpis ir vienādas proporcijas un pareiza sagriešana, kas nozīmē, ka visām sastāvdaļām jābūt aptuveni vienāda izmēra. Tas nodrošina labu garšu kombināciju un vienmērīgu produktu sajaukšanos.
Pagatavošana
Sagriežam sieru un šķiņķi kubiņos, kas ir tāda paša izmēra kā vārītās pupiņas.
Tas arī prasīs lielāko daļu salātu gatavošanas laiku (3 minūtes).
Atlikušās 2 minūtes vajadzēs, lai noapaļotu siera un šķiņķa gabaliņu asos stūrus.
Pēc sagriešanas un samaisīšanas salātiem pievienojam majonēzi un svaigus garšaugus (pēc izvēles).
Labu apetīti!