Ja iegādājoties arbūzu, tev ir apnicis kārtējo reizi “iegrābties” un nopirkt negatavojošos augli, tad noderēs vairākas vienkāršas pazīmes, kas palīdzēs noteikt, kura gigantiskā oga ir saldākā un garšīgākā.
Garda arbūza pazīmes:
Daudzi cilvēki nezina, ka visgaršīgākie arbūzi parasti ir tieši neglītākie. Bet pircējus vienmēr piesaista skaists ārējais izskats, kamēr es pērku pašus nesmukākos.
Daudzreiz praksē pārbaudīts – ja arbūzu miza ir klāta ar tīklojumu, tas nozīmē, ka šo milzīgo ogu aktīvi apputeksnējušas bites, kas savukārt liecina, ka arbūzs ir salds. Jo lielāks tīklojums, jo saldāks ir arbūzs.
Gataviem augļiem vienmēr ir dzelteni sāni. Ja sāni ir balti vai gaiši zaļi, tad arbūzs vēl nav nogatavojies.
Svarīgs ir arbūzam raksturīgais dzimums, proti, vai tas ir vīrišķais vai mātišķais auglis. Es domāju, ka daudzi cilvēki par to zina, jo šī ir klasiskā saldā arbūza definīcija. Mātišķie arbūzi parasti ir garšīgāki nekā vīrišķie. Lūk, kā izskatās “arbūzu meitene”:
Kā redzams, “meitenei” ir liela areola (labajā pusē), bet “zēnam” – maza (kreisajā pusē):
Pēdējā pazīme ir paklauvēšana pie arbūza. Arbūzam vajadzētu izdot zvanīšanai līdzīgas skaņas, tad tie ir saldi. Tev ir jāpieklauvē pie arbūza ar plaukstu vai dūri un jāieklausās.
Ja dzirdi zvanošu pilnskanīgu skaņu, tad arbūzs ir svaigs, nogatavojies un salds. Ja arbūzs sabijis uz letes ilgstoši, tā skaņa, visticamāk, būs neizteiksmīga un blāva.
Minētās pazīmes palīdzēs tev, tāpat kā man, atrast garšas ziņā lieliskāko arbūzu.