Karpas ievieto cepeškrāsni un cep 160 grādu karstumā līdz tās ir gatavas. Pēc tam zivis neņem ārā no cepeškrāsns, bet atstāj tur līdz pat nākamajam rītam.
Kad 1.janvārī visi svinētāji pamazām gatavojas brokastīm, parasti tas ir jau pusdienlaikā, vīramāte katram pasniedz veselu karpu aukstā veidā. Tradīcijā ir vēl viens noteikums: katram pilnībā jāapēd sava karpa, pat tad, ja tas aizņemtu vairākas dienas.
Maisiņā iebērtās zvīņas tiek glabātas gadu, bet 31.decembrī tās nomaina pret jaunām.
Zivis izdodas pārsteidzoši garšīgas! Kad uzzināju par šo tradīciju, man tā likās dīvaina, bet vēlāk iepatikās.
Pati zvīņas neglabāju un ticējumus neievēroju, bet 1. janvārī ar milzu prieku baudu aukstās karpas, nevis pārpalikumus no Jaungada galda.