Sākums Receptes Noslēpums, kā pagatavot sātīgu frikadeļu zupu ar kartupeļiem

Noslēpums, kā pagatavot sātīgu frikadeļu zupu ar kartupeļiem

- freetime.lv
574 Skatījumi

Frikadeles ir ēdiens, kas populārs daudzās pasaules valstīs. Tas ir pagatavots no maltas gaļas (parasti liellopu vai cūkas gaļas), kas tiek sajaukta ar dažādiem garšvielām, piemēram, sīpoliem, ķiplokiem, pētersīļiem un dažreiz kārtīgiem maizes drupinājumiem vai olām, lai saistītu masu kopā.

Šīs maisījuma formas tiek izveidotas parasti plakanas apaļas pīrāga formas un tad ceptas vai ceptas līdz tās ir zelta krāsā.

Frikadeles var baudīt karstas vai aukstas, bieži pasniegtas ar garšvielām vai mērcēm. Šī vienkāršā, garšīgā ēdiena variācija var atšķirties atkarībā no valsts un kultūras, kurā tas tiek gatavots.

Pirmā ēdiena loma ēdienkartē ir bieži apspriesta, un zupas iekļaušana ēdienkartē vismaz reizi nedēļā ir ļoti svarīga. Šoreiz mēs vēlamies ieteikt jums garšīgas frikadeļu zupas recepti ar kartupeļiem.

Tā ir ēdiens, ko ikviena mājsaimniece var pagatavot. Dāmas un kungi, priecājieties par šo gardo ēdienu, jo to spēs pagatavot ikviens!

Sastāvdaļas

400g cūkgaļas
1 ola
pusēdamkarote mannas miltu
1 sīpols
1 burkāns
3 kartupeļi
1 tomāts
1 pētersīļu saišķis
1/2 paprikas
1 ķiploku daiva
2 – 3 lauru lapas
sāls, pipari

Pagatavošana

Sākumā uz uguns uzliek katlu, kamēr ūdens vārās, tikmēr malto gaļu iesāla un iepiparo. Tad iesit vienu olu un samaisa.

Frikadeļu pagatavošanas noslēpums ir tāds, ka maltajai gaļai pievieno puskaroti mannas miltu.

Pēc mannas pievienošanas sāk velt frikadeles, lai frikadeles neliptu pie rokām tās samitrina ar ūdeni. Kad viss savelts, tad frikadeles ievieto ledusskapī.

Tad gatavo sastāvdaļas zupai. Visu liek katlā vārošajā ūdenī.

Tad uz rīves sarīvē burkānus.

Tad sagriež kartupeļus.

Tad pievieno frikadeles un uz lēnas uguns vāra 15 – 20 minūtes.

Pats pēdējais solis – piedevas. Mazos gabaliņos sagriež tomātu, tas frikadeļu zupai piedos patīkamu skābumu.

Tad sagriež pētersīļus, tomātus un papriku.

Tad pievieno pāris lapiņas ar lauru lapām.

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm