Sākums Padomi Manai omītei ēdiens pannā nekad nepiedega. Lūk, kāda bija viņas virtuves viltībiņa!

Manai omītei ēdiens pannā nekad nepiedega. Lūk, kāda bija viņas virtuves viltībiņa!

- freetime.lv
2939 Skatījumi

 

Nereti notiek tā, ka tava iecienītākā panna, kas kalpojusi daudzus gadus, sāk tevi pievilt, jo ēdiens piedeg, kā rezultātā zivs gabaliņi izjūk, gaļa kļūst negaršīga un melna, bet dārzeņi – rūgti.

Bet manai vecmāmiņai nekad nebija tādas situācijas, maltītes pannā vienmēr gatavojās lieliski un nekas nepiedega.

Lieta tāda, ka omīte veica pannas profilaksi un pārklāja to ar vienkāršu un pieejamu līdzekli.

Lai novērstu pannas piedegšanu, tev vajadzēs 2 glāzes rupjā vārāmā sāls un augu eļļu.

Šo līdzekli var izmantot jebkurā pannā – čuguna pannā, pannā ar nepiedegošu pārklājumu.

Vispirms pannā uz vidējas uguns uzkarsējam sāli un ik pa laikam samaisām, lai vienmērīgi uzkarst. Visa procedūra aizņem apmēram 30 minūtes.

Izberam sāli, noskalojam pannu ar ūdeni un noslaukām to.

Ņemam augu eļļu, samitrinām ar to drāniņu un ietaukojam pannas iekšpusi. Kārtīgi noslaukām.

Vienu dienu pannu neizmantojam, ļaujam tai pastāvēt un absorbēt eļļu.

Eļļas atlikumus noņemam, izmantojot mazgāšanas līdzekli, noslaukām un tad varam droši izmantot savu iecienīto pannu..

Atkārtojam procedūru 1-2 reizes mēnesī.

Tagad vairs nekas nepiedegs!

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm