Sākums Padomi Daudzas saimnieces izmanto pannas nepareizi. Pārbaudiet vai Jūs nepieļaujiet šīs kļūdas

Daudzas saimnieces izmanto pannas nepareizi. Pārbaudiet vai Jūs nepieļaujiet šīs kļūdas

- freetime.lv
286 Skatījumi

Panna, neapšaubāmi ir neatņemama virtuves piederumu daļa. Ja Jums tā ir labas kvalitātes, tad panna var kalpot diezgan ilgu laiku … Protams, ja Jūs mākat pareizi to izmantot.

Nav sarežģīti saprast, ka nedrīkst izmantot vienu un to pašu pannu dažādiem mērķiem. Patiesībā, tās ir jāizmanto ēdiena apcepšanai , nevis sacepšanai. Šeit ir daži padomi, kuri palīdzēs Jums atšķirt dažāda veida pannas viņu īpašības.

1. Teflona panna

Visbiežāk izplatītākā un izmantojamā. Tās galvenā priekšrocība ir tajā apstāklī, ka pārtika tajā nepiedeg. Vislabāk to izmantot, pagatavojot vieglas vieglas maltītes, izvairoties no spēcīgas uzkaršanas. Tā ideāli der olu kultenim, spāņu omletei vai dārzeņiem. Periodiski, ir nepieciešams mainīt to uz jaunu, tā kā ar laiku tā zaudē savas pret piedeguma īpašības.

2. Keramikas panna

Tās īpašības ļauj pagatavot ēdienu vienmērīgi. Keramiskais pārklājums ir ievērojami plānāks nekā teflona. Šo pannu var izmantot grila gatavošanai. Tās maksā daudz dārgāk, bet tās ir vieglāk tīrīt.

3. Nerūsējošā tērauda panna

Šis noteikti ir vislabākais (un dārgākais) variants. Tai nav nekāda pārklājuma, un tādējādi tā spēj izturēt ļoti augstu temperatūru. Tādas pannas labi sadala un saglabā siltumu, tāpēc tās ir ideālas grila pagatavošanai. Lai uz to gatavotu ir nepieciešams izmantot eļļu. Ja par to pareizi rūpēties, tad tāda panna kalpos Jums daudzus gadus.

Kādas ir ēdiena pagatavošanas metodes uz pannas?

 

 

1. Sautējumi

Tāda veida pagatavošana, kurā izmanto smalki sagrieztus dārzeņus, gaļu vai jūras veltes.

2. Apcepšana

Lielākā daļa cilvēku pilnīgi nepareizi veic apcepšanu, gatavojot ēdienu. Tas noved pie liela kaloriju daudzuma patēriņa, nekā tas ir nepieciešams. Eļļai ir jābūt karstai tik, lai ēdiens tikai nedaudz apbrūnētos, bet tajā pašā laikā tam ir jābūt pilnībā izceptam. Esiet uzmanīgi, ēdiens nedrīkst dūmot. Ideāla eļļas temperatūra ir robežās starp 355 un 375 grādiem.

3. Grila pagatavošana

Šis ir viens no veselīgākajiem ēdiena pagatavošanas veidiem. Lai pagatavotu grila ēdienu ir obligāti jāizmanto nerūsējošā tērauda panna vai cepešpanna. Zelta noteikums: eļļu lejiet pēc iespējas mazāk, bet temperatūrai ir jābūt diezgan augstai.

 

Kā pareizi kopt pannu?

* Pirms pirmās lietošanas, noteikti izskalojiet to ar mazgāšanas līdzekli. Vienmēr pirms gatavošanas uzsildiet uz tās nedaudz eļļas.

* Nenovietojiet karstu pannu zem auksta tekoša ūdens. Tas var izraisīt pannas deformāciju.

* Gatavošanas laikā vienmēr izmantojiet koka vai silikona ierīces, lai nebojātu tās pārklājumu.

* Tīrīšanai izmantojiet tikai mīkstu sūkli. Ciets sūklis vai birste var arī sabojāt pārklājumu.

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm