Sākums Padomi Bērna analīzēs bija acetons. Viņa sāka šo ēdienu vārīt katru dienu pusdienās

Bērna analīzēs bija acetons. Viņa sāka šo ēdienu vārīt katru dienu pusdienās

- freetime.lv
403 Skatījumi

Austrumslāvu iemīļotā ēdiena veselīgums un sātīgums pierādīts jau tā gadu tūkstošu vēsturē.

Kāpēc gan borščs ir tik veselīgs? Tas ir ideāli sabalansēts ēdiens. Olbaltumvielas, tauki, ogļhidrāti – viss tur ir ar mēru. Ja esi atsevišķas ēšanas fans, tad gan par boršču ir jāaizmirst, bet pārējos gadījumos labāku ēdienu par boršču neatrast!

Augu un dzīvnieku izcelsmes barības vielu līdzsvars labvēlīgi ietekmēs tavu gremošanas sistēmu, bet vitamīnu un minerālu sastāvs nodrošinās ar nepieciešamo elementu dienas devu. B grupas vitamīni, C un K vitamīni, organiskās skābes, minerālsāļi – visu pat nevar uzskaitīt!

Boršča šķidrā sastāvdaļa (novārījums ) – uzlabo gremošanu, mazina asiņu viskozitāti (sašķidrina asinis). Tas labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu. Boršča olbaltumvielas baro, piesātina un nodrošina ilgstošas darba spējas.

Pateicoties savam sabalansētajam sastāvam, borščs labi attīra organismu no šlakvielām un toksīniem. Obligāto sešu dārzeņu šķiedrvielas (kartupeļi, bietes, burkāni, tomāti, sīpoli) un pupas – labs sorbents. Tās izvada no organisma nitrātus un radionuklīdus.

Šis ēdiens būs diētisks, ja atteiksieties no gaļas buljona pielietojuma – tas būs veģetārais borščs. Galvenais trumpis tad būs dārzeņu buljons.

VEĢETĀRAIS BORŠČS NODERĒS
1. aknu slimību gadījumā
2. aptaukošanās
3. ateroskleroze
4. holecistīts
5. cukura diabēts

Borščā esošais betaīns šķeļ taukus, izvada slikto holesterīnu un regulē žults daudzumu.

Pagatavot boršču ir samērā vienkārši. Gan jau no plašā recepšu klāsta atradīsiet arī sev noderīgu recepti.

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm