Torte “Pančo” ir viens no populārākajiem un iecienītākajiem desertiem daudzās pēcpadomju valstīs, kas ieņem īpašu vietu svētkos un ģimenes saietos.
Šī torte pārsteidz ar savu garšu un nepārspējamo tekstūru, apvienojot gaisīgu mīklu, maigu krēmu un košus augļus vai ogas.
Torte ir viegli pagatavojama, kas ļauj ikvienam pārsteigt savus mīļos un draugus ar šo gardo konditorejas izstrādājumu.
To var pielāgot pēc garšas, izmantojot dažādus augļus un piedevas, piemēram, šokolādi, riekstus vai kokosriekstus, lai jebkurš varētu izveidot savu šā klasiskā deserta versiju.
Biskvīta sastāvdaļas:
320 grami miltu;
380 grami ūdens;
200 grami cukura;
200 mililitri augu eļļas;
4 ēdamkarotes kakao;
10 grami cepamā pulvera;
10 grami vaniļas cukura;
300 grami konservētu ananāsu gabaliņi.
Krēma sastāvdaļas:
1 litrs apelsīnu sulas;
200 grami cukura;
8 ēdamkarotes mannas;
10 grami vaniļas cukura.
Šokolādes glazūras (pomādes) sastāvdaļas:
1 ēdamkarote kakao;
1 ēdamkarote cukura;
1 ēdamkarote augu eļļas;
4 ēdamkarotes ūdens.
Pagatavošanas gaita:
Lai uztaisītu krēmu, katliņā ielejam apelsīnu sulu, pievienojam vaniļas cukuru, parasto cukuru un uzvārām. Verdošajā sulā ieberam mannu un maisām masu līdz tā sabiezē. Tas aizņem apmēram 7 minūtes.
Atstājam krēmu atdzist. Lai pagatavotu mīklu, cukuru un vaniļas cukuru ieberam ūdenī, iesijājam kakao. Visas sastāvdaļas samaisām, pievienojam augu eļļu, pieberam miltus un samīcām mīklu.
Mīklā iejaucam cepamo pulveri un liekam uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu. Mīklu izklājam pa visu virsmu un cepam 180 grādos 20-25 minūtes.
Kamēr gatavojas biskvīts, ar iegremdējamo blenderi sakuļam atdzesēto krēmu. Gatavo biskvītu sagriežam nelielos, aptuveni 2 centimetru kubiņos, ⅓ biskvīta ievietojam dziļā traukā, kas izklāts ar pārtikas plēvi.
Apziežam biskvītu ar krēmu, uz krēma kārtas liekam iepriekš salmiņos sagrieztus konservētus ananāsus.
Tādā pašā veidā veidojam atlikušās tortes kārtas, augšu pārklājam ar pārtikas plēvi.
Liekam torti ledusskapī uz 5-6 stundām. Pēc tam izņemam torti no trauka, apgriežot to otrādi, uzliekam uz plata šķīvja. Noņemam pārtikas plēvi.
Gatavo torti apziežam ar atlikušo krēmu. Lai pagatavotu glazūru, katliņā sajaucam cukuru ar kakao, augu eļļu un ūdeni, uzvārām uz vidējas uguns.
Gatavo torti pārlejam ar glazūru un pasniedzam galdā. Rezultāts ir garšīga, skaista torte “Pančo”.
Izrādās, ka nav nemaz tik sarežģīti pagatavot šo gardumu, vai ne? Noteikti izmēģini! Ja recepte tevi ieintriģēja, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Laipni aicināts sniegt arī komentārus!