Sākums Padomi Kaimiņš man atklāja lielisku metodi cīņai ar kurmjiem. 30 minūtes un kurmji vairs netraucēs!

Kaimiņš man atklāja lielisku metodi cīņai ar kurmjiem. 30 minūtes un kurmji vairs netraucēs!

- freetime.lv
9632 Skatījumi

Jāņem jebkura elastīga liela diametra caurule (derēs arī 3/4 no dārza šļūtenes, bet labāk lai tās diametrs būtu vismaz 32 mm). Es izmantoju gofrētu cauruli ar 50 mm diametru, kas nepieciešama pazemes elektroinstalācijas montāžai.

Vienu gofrētās caurules galu iebāžam kurmja alā.


Pārējos kurmja rakumus dārzā nedaudz piemīdām.


Otru caurules galu pievienojam izplūdes gāzu avotam, piemēram, automašīnas izpūtēja caurulei, gāzes ģeneratoram, zāles pļāvējam vai citai iekārtai, kurai ir iekšdedzes dzinēji.


Iedarbinām dzinēju un pagaidām 15-30 minūtes. Izplūdes gāzes aizpilda visus kurmju ejas daudzreiz ātrāk nekā ūdens. Bet šīs ejas var būt pat vairāk nekā 100 metru garas.

Pēc 30 minūtēm visi apkārtnes kurmji sāk rāpties ārā no savām alām. Iznāk pat tie, kuri mitinājušies blakus esošajos zemes gabalos. Par kaimiņa knifiņu cīņai ar kurmjiem es uzzināju tieši tad, kad manā dārzā kurmji pēkšņi lielā skaitā sāka līst virszemē.

Pēc procedūras var kurmjus izķert kā gribi. Piemēram, es pēc noķeršanas nogādāju tos uz 20-30 kilometru attālu lauku vai mežu un tad palaižu vaļā.

 

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm