Sākums Padomi Dārzniece ar 12 gadu pieredzi pastāstīja, kādus ziedus vislabāk audzēt!

Dārzniece ar 12 gadu pieredzi pastāstīja, kādus ziedus vislabāk audzēt!

- freetime.lv
641 Skatījumi

Mūsdienās ir kļuvis moderni audzēt vasarnīcas zemes gabalā kompozīcijas no dzīviem ziediem. Mūsu redakcija, dārzniecei ar 12 gadu pieredzi pajautāja, kādus tad ziedus vislabāk audzēt vasarnīcā? Viņa atzīmēja 5 augu sugas, kuras ir ļoti vienkāršas un neprasa nopietnu aprūpi.

 

Kādus ziedus stādīt vasarnīcas sētā

1. Ragainā vijolīte


Ir vērts iegādāties podiņu ar augu, tad apgriezt to un izstādīt zemē, vēlamajā vietā. Augu reizēm vajag aplaistīt, un tas ļoti ilgi un skaisti zied. Rudenī ziedu vietā veidosies sēklu kārbiņas, kas nokļūs augsnē un nākamajā gadā izaugs pilnvērtīgs augs.

 

2. Kapmirte


Šo ziedu parasti stāda pavasarī vai ziemas sākumā, kad lielākā daļa augu atrodas pasīvā stāvoklī. Kapmirte atšķiras ar daždažādo krāsu ziediem un ļoti jauki izskatās vasarnīcas sētā.

 

 

3. Atraitnītes


Šo augu var sēt dažādos periodos, atkarībā no tā, kad gribās iegūt ziedēšanu. Sākot ar februāri var iesēt sēklas siltumnīcā, bet pavasarī ārā – brīvā dabā. Atraitnītes vislabāk izaug ēnainā vietā.

 

4. Lilija


Mūsu dārznieces kolekcijā ir daudz liliju veidu: austrumu, Āzijas hibrīdi, zeltītas, punduru un karaliskās. Zieds izaug no sīpola, tāpēc izstādot to augsnē ir ļoti svarīga laistīšana.

5. Samtenes


Šo augu var iegūt no sēklām un arī no stādiem. Stādīšanai vislabāk izvēlēties saulainu vietu, lai gan pusēnā samtenes arī aug labi. Lai augs labi ieaugtos, dārzniece iesaka audzēt viņu nelielā kastītē, un pēc tam pārstādīt augsnē.

 

 

 

Un kādus Tu ziedus izvēlies audzēt vasarnīcas sētā? Neaizmirsti dalīties ar savu pieredzi komentāros!

Saistītie raksti

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Sapratu Vairāk Par sīkdatnēm

Par sīkdatnēm