Viskaitīgākie pārtikas produkti

Viskaitīgākie pārtikas produkti

ASV zinātnieki ir sastādījuši pārtikas produktu sarakstu, kuri  ir kaitīgi cilvēka ārējam izskatam un organismam.

7 kaitīgāko produktu TOP:

1.Pirmajā vietā atrodas desu izstrādājumi – cīsiņi, sardeles, desas u.t.t.
Tie satur ļoti daudz kaitīgu vielu – konservantus, garšas pastiprinātājus, krāsvielas, sāļus un kaitīgas taukvielas. Onkoloģisko izmeklējumu speciālisti (ASV) nonāca pie secinājuma, ka desu izstrādājumos nav vērtīgu vielu, ka visi šie „gardumi” var novest pie taisnās zarnas vēža.

2.Tālāk seko saldētie pusfabrikāti un gatavie ēdieni. Pankūkas, kotletes, vareņiki, un pelmeņi izskatās ļoti apetelīgi un ir ātri pagatavojami, bet tādu izstrādājumu porcijās var būt aptuveni 1000 kaloriju un 60 gr tauku, bet tas ir ļoti kaitīgi organismam. Gadās arī tādu ēdienu diētiskāki varianti ar pazeminātu tauku saturu, bet viņos tāpat ir liels daudzums sāls un kaitīgu konservantu.

3.Kartupeļu čipsi – tie ir tabu visiem tievētājiem, tie ne tikai atstāj nogulsnes jostas vietā un citās ķermeņa daļās, plāksnītes no „sliktajiem” ogļhidrātiem satur akrilamīdu, kurš veidojas visos produktos, kuri tiek cepti augstā temperatūrā.

4.Virtuļi – tā ir miltu, cukura, tauku koncentrācija. Pat atsevišķi, šīs sastāvdaļas ir kaitīgas, bet no visām kopā jāizvairās it īpaši. Ir pierādīts, ka viens virtulis satur 10 – 20 gr tauku un aptuveni 300 nevajadzīgu kaloriju.

5.Produkti, ar pazeminātu tauku saturu, arī kaitīgi. Skatu saistošais uzraksts uz salātiem, jogurtiem, saldumiem utt.„bez taukvielām”, nozīmē tikai to, ka tauku trūkumu ražotāji kompensē ar cieti, cukuru, piedevām un sāli.

6.Gāzētie dzērieni ir pamanāmi mūsu ķermeņa problemātiskajās vietās. Piemēram, neliela gāzētā dzēriena pudele ir līdzvērtīga desmit tējkarotēm cukura. Katru dienu lietojot divas porcijas gāzētā ūdens, risks iedzīvoties aizkuņģa dziedzera vēzī palielinās divas reizes. Gāzēto dzērienu mīļotāji ir pakļauti infarkta un cukura diabēta riskam.

7.Par to, cik margarīns ir kaitīgs, zināms sen. Kaut gan diezgan bieži to propagandē kā „veselīgu” sviesta aizvietotāju, tas satur kaitīgos transtaukus, kuri paaugstina holesterīna līmeni asinīs. Holesterīns savukārt noslāņojas uz asinsvadu sieniņām, tas veicina trombu rašanos. Ja tik ļoti gribas ar kaut ko aizstāt sviestu, tad labāk izmantot augu eļļas, piemēram, olīveļļu.

0 Comments
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

2018

Log in with your credentials

Forgot your details?