KĀ ATVĒSINĀT ALU BEZ LEDUSSKAPJA

KĀ ATVĒSINĀT ALU BEZ LEDUSSKAPJA

Vienkāršajam trikam ar atvēsināšanu būs nepieciešams standarta vecpuiša rekvizīts: spainim līdzīgs trauks, ūdens no krāna, ledus un sāls. Uzliec alu uz diviem māla traukiem, uzber virsū ledu un sāli (pietiks ar divām kārtīgām saujām) un aplej ar ūdeni. Alus atvēsināšana notiks pateicoties endotermiskai reakcijai. Kamēr tu centīsies atcerēties, kas tā īsti bija, alus jau būs gatavs lietošanai.

Ledus nav un nebūs? Kopā ar alus maisu nopērc saspiesta gaisa baloniņu (parasti tādus lieto datora iekšpuses attīrīšanai no putekļiem, tāpēc komplektā ir arī caurulīte – tas ir svarīgi). Vēl vajadzēs skoču un plastmasas konteineru. Konteinera sānā izveido caurumu caurulītes biezumā un iespied caurulīti iekšā. Konteinera dibenā izkārto alus pudeles vai bundžiņas un vāku stingri aizlīmē ar skoču. Tagad savieno saspiestā gaisa baloniņu un caurulīti un izlaid gaisu. Pateicoties Džoula-Tomsona efektam pēc pāris minūtēm alus kļūs ledaini auksts.

Apsedz alus trauku ar audumu. Ja pie rokas nav nekas piemērojams, paskaties pie kājas – zeķe derēs lieliski! Ietīto taru kārtīgi samitrini un izliec caurvējā ēnā. Tagad varēsi redzēt siltumapmaiņas procesu, kā rezultātā dabūsi atvēsinātu dzērienu.

loading...

0 Comments
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

2017

Log in with your credentials

Forgot your details?