Daži fakti par arbūzu

Daži fakti par arbūzu

☔Arbūza dzimtene ir Āfrika, precīzāk Kalahari tuksnesis. Pat Senajā Ēģiptē zināja jā audzēt šo kultūru. To pat lika faraoniem kapenēs, jo arbūzs tika uzskatīts par barības avotu aizkapa dzīvē. Ēģiptiešu mītos teikts, ka pērkonu un tuksnešu dievs Sets, kurš ir ļaunuma iemiesojums, esot ‘’iesējis’’ arbūzus.

☔Amerikā arbūzi nonāca kopā ar vergiem no Āfrikas, kuri to pārveda pāri okeānam.

☔Līdz 1600. gadam tas izplatījās Spānijā, Lielbritānijā, Ķīnā un no turienes tie nonāca citās valstīs.

☔Arbūzs sastāv no 90% ūdens.

☔Lai arī daudzi uzskata, ka arbūzs ir auglis, tas tomēr ir oga. Citrullus Lanatus- oficiālais, zinātniskais arbūza nosaukums.

☔Pats lielākais arbūzs, kurš tika fiksēts Ginesa rekordu grāmatā, svēra 118 kg.

☔Šo ogu audzē visā pasaulē (96 valstīs). Eksistē vairāk kā 1000 arbūzu šķirņu. Arbūzs ir labākais produkts tiem, kuri ir uz diētas, jo tajā ir maz kaloriju, ļoti zems holesterīna līmenis. Bez tam tajā ir daudz vitamīna A un C, kā arī kālija. Tam ir organismu attīrošas īpašības.

☔Arbūzu ļoti plaši izmanto kulinārijā. To var pievienot praktiski jebkuram ēdienam. Var no tā pagatavot salātus, vai izvārīt ievārījumu. Arbūzi atšķirās ne tikai ar garšu un krāsu, bet arī a formu

loading...

0 Comments
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a reply

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

2017

Log in with your credentials

Forgot your details?